Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:11:42

На Чернігівщині приступили до повноцінного збору урожаю зернових

14.07.2015   08:08Агенцiя

Цього року аграрії області цей процес розпочали пізніше майже на тиждень. Затримка пов’язана із значною кількістю опадів, які випали впродовж червня і змусили чекати настання відповідних фізичних властивостей ґрунту для початку робіт.

На 10 липня збирання ранніх зернових та зернобобових культур розпочали товаровиробники 13 районів. Обмолочено перші 4,6 тисяч гектарів Це близько 2% прогнозованих обсягів. Намолочено понад 19 тисяч тонн зерна, при середній врожайності 41,9 центнера з гектару.

Загалом, всіма категоріями господарств планується зібрати ранніх зернових та зернобобових культур з площі 291 тисяч гектарів, що на 12% більше минулорічного.

Жнива стартували косовицею озимої пшениці.

Також зібрано 35 гектарів озимого ячменю. Крім того, обмолочено перші 100 гектарів озимого ріпаку з урожайністю 41,9 та 33,6 центнерів з гектара відповідно.

Для зменшення сезонного навантаження на техніку та прискорення темпів збирання ранніх зернових, планується додатково залучити 260 одиниць високопродуктивних зернозбиральних комбайнів. Угоди уже укладені на 161 одиницю.

— На сьогодні область повністю готова до проведення жнивної кампанії. Головне, щоб погодні умови сприяли аграріям без втрат зібрати вирощений урожай, а наполегливості і завзяття їм не позичати, — зазначила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Тетяна Мілютенко.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини