Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:06:35

Підприємці без РРО. А що взамін?

10.07.2015   08:03Агенцiя

8 липня відбулася прес-конференція на тему «Підприємці без РРО. А що взамін?».

Підприємці та роботодавці Чернігівщини та усієї України декілька місяців боролися проти обов’язкового впровадження касових апаратів, але відстояти вдалося не всіх, а тому деяким підприємцям таки доведеться встановити ревізійно-розрахункові апарати.

Нагадаємо, 28 грудня 2014 року був прийнятий закон України щодо застосування фізичними особами підприємцями контрольно-касових апаратів з 01.01.2015 та 01.07.2015 та 01.01.2016 для юридичних осіб, для ФОП третьої та другої групи відповідно, тобто касові апарати мали ввести власники малого та середнього бізнесу.

Ірина Березинець пояснила, що в результаті масових акцій протесту представників малого та середнього бізнесу з усієї країни вдалося домогтися прийняття законопроекту 1088 про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

Наразі від обов’язкового введення касових апаратів позбавлені фізичні особи підприємці з доходом менше 1 млн грн. та юридичні особи, що займаються наданням послуг населенню та проводять розрахунки за безготівковою системою.

Під дію закону не потрапили продавці пива (вони мають ще й оформити свої торгові точки як заклади ресторанного господарства) та юридичні особи, що займаються наданням послуг населенню та працюють за готівковий розрахунок.

Однак, проблема полягає не в самих РРО, а в нереформованій податковій системі і податковій службі України. «Боюся, що основна боротьба ще попереду», - висловив пересторогу Віталій Сальва. На його думку, відсутність будь-якого реформування податкової до кінця 2015 року покаже недієздатність уряду та його неспроможність проваджувати зміни, спрямовані на розвиток країни.

Роботодавці, присутні на прес-конференції, запевнили, підприємців, котрих не вдалося відстояти в боротьбі з касовими апаратами, не залишать на одинці з проблемами, адже на обслуговування касового апарату необхідно витратити близько 70 тис. грн. на рік, що є не підйомною сумою для багатьох. «Ми роз’їхалися, але не розійшлися», - підкреслила Олена Варнакова тим самим висловивши думку багатьох в готовності до кінця відстоювати інтереси тих, хто, як це не парадоксально, наповнює бюджет країни, і мав би отримувати максимальне сприяння від держави.

«Керівництво держави має звикнути до думки, що підприємці завжди доводять розпочату справу до кінця», - зазначила Світлана Жимолостнова. 
 
Інна Різуха закликала підприємців об’єднуватися в профспілки, щоб централізовано представляти власні інтереси.

Учасники зібрання запропонували представникам малого та середнього бізнесу згуртуватися навколо Всеукраїнського об’єднання «Фортеця» в силу, що протистояла б великому бізнесу, інтереси котрого, на думку Тетяни Опришко, відстоюють лобісти у Верховній Раді.

Також роботодавці Чернігівщини висловили вдячність всім засобам масової інформації, штабам політичних сил, громадським діячам та активістам, котрі допомогли у відстоюванні інтересів підприємців не тільки Чернігова, а й усієї країни.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини