Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 01:55:55

Найбільш активні у наданні послуг споживачам підприємства Чернігова, Ніжина та Прилук

29.04.2015   13:07Агенцiя

За даними державного статистичного спостереження на ринку нефінансових послуг області:

- кожне четверте підприємство надавало послуги у сфері освіти;
- кожне сьоме – транспортні послуги;
- кожне дев’яте надавало в оренду й експлуатацію власне чи орендоване нерухоме майно;
- кожне шістнадцяте – послуги інформації та телекомунікацій;
- кожне сімнадцяте діяло у сфері архітектури, інжинірингу, надавало послуги  у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку.

Обсяг реалізованих послуг (включаючи ПДВ) за 2014р. становив 2845,1 млн.грн. (рік тому – 3238,8 млн.грн.), - повідомляє ГУ статистики в Чернігівській обалсті.

Населенню реалізовано послуг на суму 841,8 тис.грн., або 29,6% загального обсягу (у 2013р. – 792,5 тис.грн., або 24,5%). Їх частка найбільша в Талалаївському, Носівському, Ніжинському, Ріпкинському, Городнянському районах.

У структурі обсягу реалізованих послуг за видами економічної діяльності найбільшу частку склали послуги  у сфері інформації та телекомунікацій (36,8%), транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (35,6%).

За минулий рік одним мешканцем області було отримано, у середньому,  послуг на суму 2681 грн. Найбільш активно надавали  послуги підприємства обласного центру (7380 грн.), міст Ніжин (2766 грн.), Прилуки (2057 грн.) і Н.-Сіверський (1624 грн.), Щорського (2343 грн.) і Бобровицького (1082 грн.) районів. У той же час у чотирнадцяти районах області цей показник не досяг 500 грн.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.