Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:47:48

Демальянс: "Суд підтвердив - до розгляду апеляції маємо їздити по 2,5 грн"

23.04.2015   10:30Агенцiя

Всі ви пам’ятаєте, що нещодавно міська рада по проханню перевізників таємно підвищила вартість проїзду в маршрутках до 3,5 грн.

«ДемАльянс» провів аналіз пасажиропотоку, на підставі якого зробив розрахунок вартості. Вартість проїзду без завищення перевізниками складає 2,5 грн. Також нагадуємо, що курс валюти впав в порівнянні з тими розрахунками, які робилися в лютому місяці.

Після апеляційного розгляду міська рада вважає, що перевізники мають право застосовувати тариф 3,5 грн і вже протягом тижня застосовують цей тариф. Відповідно до наданого ДемАльянсу документу Деснянським районним судом (див. нижче) перевізники будуть мати право возити по 3,5 грн тільки після рішення апеляційного суду, дата якого ще не призначена. А до цього часу повинні працювати за старим тарифом – 2,5 грн.

«Вкотре ми бачимо, що міська влада відстоює інтереси перевізників, а не захищає права мешканців міста. «ДемАльянс» на руках має ухвалу суду, в якій стоїть відмітка, що на сьогодні діє тариф в 2,5 грн. Не зважаючи на це, міська влада продовжує брехати та порушувати законодавство», – зауважила голова Чернігівської міської організації партії ДемАльянс Романова Тетяна.

Перший заступник мера Миргородський М.М. дав публічний коментар телеканалу «Дитинець»:

«Вони зверталися до судді, щоб вона прокоментувала, розтлумачила, як їм діяти в цій ситуації. І вона сказала, що та ухвала, яку вона винесла, повинна діяти негайно. Тобто перевізники повинні перейти на той тариф, який був затверджений на останньому виконкомі».

З коментаря Миргородського зрозуміло, що перевізники консультувалися з суддею та вже до влади донесли начебто її думку. Тут виникає питання, хто в нас влада: перевізники чи міськрада? Взагалі-то міськрада повинна була звернутися за офіційним роз’ясненням до суду і донести його до перевізників, а виходить, що при підвищенні тарифів міськрада користується чутками.

В зв’язку з цим «ДемАльянс» відреагував на порушення міськради й перевізників та подав заяву про вчинене кримінальне правопорушення до прокуратури та УМВС області.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.