Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:45:43

Кількість охочих знайти роботу збільшилася, проте не набагато, кажуть в обласному центрі зайнятості

22.04.2015   08:16Агенцiя

Протягом першого кварталу цього року до центрів зайнятості області звернулося сім з половиною тисяч громадян, що на 2% більше, ніж за відповідний період минулого.

Усього ж комплекс соціальних послуг тут отримують понад двадцять чотири тисяч людей, у 2014-му було на 11% менше.

Зростання безробіття не критичне, проте воно є майже у всіх районах області, за винятком Бобровицького, Носівського та Козелецького. У службі зайнятості занепокоєні ще й якістю наявних трудових ресурсів. Максим Торжевський, заступник директора обласного центру зайнятості: «В загальній кількості зареєстрованих в 1-му кварталі кожен третій – особа, яка мала перерву в роботі понад рік, кожен четвертий потребував додаткових гарантів соціального захисту, кожен п’ятий – особа передпенсійного віку, а кожен шостий взагалі не мав професії».
 
У центрі зайнятості відзначають, що не всі, хто до них звертається, хочуть отримати матеріальну підтримку чи працевлаштуватися. Багато хто з нових клієнтів реєструється задля отримання довідки про перебування на обліку, щоб пред’явити її при оформленні житлової субсидії. Та фахівці вкотре нагадують: щоб отримати пільгу при сплаті комунальних послуг, потрібні всього два документи – заява та декларація.
 
За перший квартал завдяки службі зайнятості отримали роботу три тисячі сімсот громадян, з них близько 190-а виплачено одноразову допомогу для відкриття власної справи, а 109 працевлаштувалися за програмою надання роботодавцям компенсації єдиного внеску. Тисяча дев’ятсот людей пройшли курси підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, майже всі навчалися для влаштування на конкретне робоче місце.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини