Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:34:43

Цукрова галузь: стан та перспективи

12.12.2014   08:54Агенцiя

В області з колись наявних 5-ти цукрових заводів виробництво цукру здійснює одне підприємство – ПАТ «Линовицький цукровий комбінат ,,Красний”». Щодо інших, то на двох з них обладнання «законсервовано», два заводи в результаті процедури банкрутства припинили своє існування, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Потреба Чернігівщини у цукрі на 2014-2015 маркетинговий рік складає 49 тисяч тонн, у тому числі для підприємств харчової промисловості – 21 тисячу тонн.

Очікуване виробництво цукру в поточному році становить 26 тисяч тонн, а це – 53% від потреби області у цукрі.

У торгівельній мережі Чернігова реалізується цукор, в основному, виробників Київської та Дніпропетровської областей. ПАТ «Линовицький цукровий комбінат ,,Красний”» має налагоджені канали збуту та реалізує цукор переробним підприємствам Ічнянського та Прилуцького районів. У минулі роки підприємство постачало свою продукцію також у Донецьку область та АР Крим.

На засіданні Ради Національної асоціації цукровиків України було зауважено, що наявні ресурси власного бурякового цукру достатні для забезпечення потреб внутрішнього ринку на 2014-2015 маркетинговий рік, тому немає потреби у ввезенні в Україну цукру-сирцю з тростини в межах тарифної квоти.

Одним із шляхів відродження цукрової галузі в країні є диверсифікація виробництва продукції шляхом освоєння виробництва біоетанолу – біопалива на основі відновлювальної сировини.

– В області вивчалося питання розробки регіональної програми виробництва цукрових буряків, цукру та біоетанолу. Проте в країні досі відсутня чітка державна політика щодо енергетичної безпеки та ринку альтернативних видів палива, - говорить в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман. –База для розвитку галузі є. Нам важливо, щоб запрацювали заводи, ми ведемо роботу у цьому напрямку. А виробники, заготівельники й переробники, чиї інтереси ми повинні захищати, отримували гарні прибутки.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини