Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:45:18

Зростає попит на чернігівську деревину

01.12.2014   09:14Агенцiя

Підбиваючи підсумки аукціону з продажу необробленої деревини на І квартал 2015 року, бачимо, що кількість покупців значно зросла. Якщо в торгах ІУ кварталу брало участь 113 покупців, то на цей раз їх прибуло 178. З’їхалися майже всі відомі деревообробні підприємства України. Були присутні також директори чернігівських держлісгоспів.

На аукціон було виставлено всього 73 017 м3 необробленої деревини. Це продукція 12 державних лісогосподарських підприємств області.

Найбільшим попитом користувалася деревина сосни. Не дивлячись на те, що ділової хвойної деревини на аукціоні пропонувалося на 32% більше (46,3 тис. м3), ніж у ІУ кварталі 2014 року (35,1 тис.м3), кількість поданих заявок в кілька разів перевищила об’єм пропозиції.

Перед початком заходу начальник Чернігівського ОУЛМГ Андрій Пивовар виступив перед учасниками торгів. Він запевнив присутніх, що на аукціон виставлені ресурси в повному об’ємі заготівель І кварталу 2015 року. Він закликав всіх учасників з повагою і розумінням ставитися один до одного, щоб торги пройшли в нормальній діловій обстановці і не були зірвані, як це сталося у наших колег в Черкасах.

Слово брали і кілька представників деревообробників. Досить емоційно ці виступаючі говорили про недостачу сировини, що призводить до скорочення об’ємів виробництва і зменшення випуску товарної продукції.

Дубова деревина розпродалася досить швидко. А щоб вистачило всім соснової деревини, керівництво Чернігівського ОУЛМГ пішло на компроміс і запропонувало мінімальні транспортні партії по 20-25 м3. Хвойні лоти ділилися на 3-4, рідше на 2 покупців.

За підсумками аукціону реалізація деревини склала майже 90% (62 051 м3). Практично були продані всі лоти з хвойною та твердолистяною породою. Майже розійшлися і дрова паливні.

 

За повідомленням Чернігівського ОУЛМГ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини