Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:03:17

Початок опалювального сезону обговорили на селекторній нараді

23.10.2014   08:01

Питання початку опалювального сезону розглянули під час селекторної наради з головами облдержадміністрацій, яка пройшла під керівництвом Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Від Чернігівщини участь у нараді взяли в. о. голови ОДА Сергій Журман, керівники відповідних структурних підрозділів ОДА, представники ДСНС, служби автомобільних доріг та енергогенеруючих підприємств області.

За словами Арсенія Яценюка, для забезпечення сталого проходження опалювального періоду Україні необхідно додатково закупити 5 мільярдів кубів газу. У разі виникнення надзвичайних ситуацій для підприємств «Теплокомуненерго» планується постачання 200-т тисяч тонн мазуту.

Рівень розрахунків за газ в цілому по країні складає близько 50%. Для вирівнювання ситуації із заборгованістю за газ Кабінет Міністрів України виділив 7 мільярдів гривень на компенсацію різниці в тарифах. Це дасть можливість НАК "Нафтогаз України" постачати газ в регіони.

Прем’єр-міністр звернувся до керівників обласних адміністрацій з вимогою «серйозно покращити фінансову дисципліну»: - Прошу всіх усвідомити свою відповідальність за забезпечення розрахунків за отриманий природний газ з боку підприємств «Теплокомуненерго».

Протягом опалювального періоду 2014-2015 років планується використати 26,7 мільярдів кубометрів природного газу, з яких 10 мільярдів кубів – газ власного видобутку, 5,7 мільярдів – реверсні поставки з країн ЄС, 16,7 мільярда – розміщені у сховищах.

У той же час, у порівнянні з минулим роком, підприємствами ДП НАЕК «Енергоатом» збільшено виробництво електроенергії на 17%, іншими електрогенеруючими компаніями - на 30%.

Дефіцит вугілля для в цілому по країні складає близько чотирьох мільйонів тонн. Вугілля марки «Г» вистачить лише половині електростанцій, що працюють на цій марці, для стабільного проходження опалювального періоду. Зважаючи на складну ситуацію, Уряд України планує диверсифікацію джерел постачання твердого палива.

На Чернігівщині, за рішенням Антикризового штабу, опалювальний сезон для об’єктів соціальної сфери та житлового фонду розпочнеться з 23 жовтня. Для цього підготовлено 941 котельня, 606,2 км теплових мереж, 23 водопровідних насосних станцій, 876 артезіанських свердловин.

На даний час в роботі знаходяться 252 твердопаливні котельні. Теплопостачання надається 14-ти школам, 71-му дитячому садочку, 40-ка лікарням. Роботи щодо подальшого підключення до опалення об’єктів соціальної сфери та житлового фонду тривають.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини