Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:13:35

Керівники Чернігівської області підписали партнерську Угоду з представниками спільного Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - III”

02.10.2014   15:54Агенцiя

Сьогодні, 2 жовтня, на Чернігівщині офіційно відкрили ІІІ фазу Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

В обласній державній адміністрації за участю в.о. голови обласної державної адміністрації Сергія Журмана, голови обласної ради Миколи Звєрєва, Міжнародного менеджера Проекту ЄС/ПРООН  «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Джейсінгха Саха, представників районних державних адміністрації, районних, сільських та селищних рад, міських голів відбувся семінар-презентація впровадження цього проекту.

Активна робота з реалізації проекту на теренах регіону розпочалась у 2008 році. Протягом впровадження попередніх двох фаз на Чернігівщині було реалізовано мікропроекти з покращення водопостачання, якості надання медичних послуг та впровадження заходів з енергозбереження. Завдяки цьому було відновлено 38 дитячих садочків та шкіл, 16 медичних пунктів, 10 водопроводів, 13 мереж енергозберігаючого вуличного освітлення.

Протягом третьої фази Проекту планується надавати фінансову підтримку громадам у реалізації мікропроектів, спрямованих на підвищення якості надання послуг населенню. Зокрема, Проект сприятиме відновленню основних об’єктів соціальної та комунальної інфраструктури в галузі охорони здоров’я; охорони навколишнього середовища; управління водними ресурсами. Також буде підтримано ряд дрібних фермерських та інших ініціатив у сільській місцевості.

- Мікропроекти, які реалізуються у рамках МРГ, є беззаперечно важливими для нашої області. Всього з початку впровадження в області було реалізовано 77 мікропроектів на загальну суму понад 13 мільйонів гривень. Реалізація цього проекту продемонструвала зацікавленість більшості громад та місцевої влади, активізувало використання нових підходів для мобілізації громад, дало можливість забезпечити співфінансування та впровадження місцевих ініціатив, - підкреслив Сергій Журман.

У свою чергу, Міжнародний менеджер Джейсінгх Сах зауважив, що мета Проекту — сприяти сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні, шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив по всій Україні. Проект із загальним бюджетом  23,8 мільйонів євро впроваджуватиметься протягом чотирьох років. Загальна підтримка Проекту МРГ в Чернігівській області досягне 0,5 мільйони доларів США в гривневому еквіваленті.

- Розуміючи непросту ситуацію в Україні ми змінили  умови співфінансування проекту. Відтепер,  70% коштів оплачуватиме Європейський Союз, а 20-25% — місцеві бюджети, — підкреслив Джейсінгх Сах.

Голова обласної ради Микола Звєрєв подякував партнерам Проекту за підтримку та запевнив, що чернігівська громада буде й надалі плідно працювати над його реалізацією. Адже впровадження мікропроектів покращує життя людей, інфраструктуру населених пунктів, сприяє налагодженню діалогу між представниками влади та громадами.

Результатом сьогоднішньої зустрічі стало підписання партнерської Угоди між обласною державною адміністрацією, обласною радою та представниками спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – III фаза».


 

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини