Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:24:12

Економити потрібно заради загального блага

18.09.2014   07:51

Про споживання енергоресурсів в умовах вимушеної економії йшла мова 17 вересня під час брифінгу в облдержадміністрації.

Директор Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури обласної державної адміністрації Петро Головач поінформував присутніх про те, що зараз стоїть гостра необхідність переходу на альтернативні види палива.

- Дуже складна ситуація склалася з постачанням вугілля. Мости, дороги, які поєднують нас із Донецькою областю, зруйновані, - говорить Петро Головач. – Наша область має достатню кількість альтернативного палива – дрова, торф, пелети.

Також він зазначив, що за період з 1 січня помітно зросли ціни на деякі послуги. Наприклад, ціна на газ піднялася на 92%, на водопостачання і водовідведення – на 74%. Водночас, з державного бюджету передбачено виділення 7 мільярдів гривень на компенсаційні виплати населенню.

Директор Департаменту ЖКГ зазначив, що, на жаль, для нашого регіону неможливий перехід на мазутне паливо, адже із 940-а котелень, наявних на Чернігівщині, лише одна може працювати на такому виді палива.

Швидкими темпами йде переобладнання котелень. У 2012-2013 роках на альтернативні види палива перевели 44 котельні, цього року планується зробити такий перехід ще у 94-х котельнях. Робитиметься це за рахунок інвесторів.

Про економне використання електричної енергії говорили представники ПАТ «Чернігівобленерго» - технічний директор Володимир Рубанка та директор з енергозбуту Роман Бондар.

Мова йшла про невідворотність аварійних відключень. Адже на сьогоднішній день майже всі області України, у тому числі і Чернігівська, перевищують граничні величини електроспоживання.

- Національна енергетична компанія «Укренерго» встановила для Чернігівщини ліміт електричної потужності 210 мегават. У вечірні години максимуму навантаження на енергосистему споживачі Чернігівщини перевищують його на 70- 80 мегават, у ранковий час — на 30-40 мегават, - говорить Володимир Рубанка. - Уникнути тимчасових відключень реально, якщо споживачі з розумінням поставляться до ситуації та усвідомлять, що дотримуючись нескладних правил та обмежуючи роботу електроприладів у період максимального навантаження з 07:00 до 10:00 та з 19:00 до 22:00 годин.

Також представники Чернігівобленерго повідомили телефон гарячої лінії, за номером якого споживачі можуть звертатися цілодобово з питань електропостачання 0-800-210-310.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.