Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:11:46

Голова облдержадміністрації вимагає активізувати роботу по переведенню котелень на альтернативні види палива

09.09.2014   17:10

На цьому Володимир Івашко наголосив під час засідання обласного оперативного штабу з питання забезпечення сталого газопостачання.

Основні питання, розглянуті на засіданні, стосувалися забезпечення споживачів області природним газом та електричною енергією, а також підготовки до зими.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 липня 2014 року на серпень 2014 – березень 2015 області доведено ліміт природного газу в обсязі 214 087,6 тисяч метрів кубічних.

Але, як підкреслив очільник області, ситуація в країні вкрай складна, бо крім обмеження споживання природного газу можливе його повне припинення. Саме тому успішне проходження майбутнього опалювального сезону можливо лише при зниженні використання природного газу всіма категоріями споживачів.

Також голова облдержадміністрації визнав недостатньою роботу стосовно переведення котелень на альтернативні види палива. Він наголосив на необхідності підвищення продуктивності та ефективності дій у цьому напрямку з конкретними цифрами та чітко визначеним планом роботи.

На сьогодні проведено роботу з реконструкції котелень бюджетної сфери на 12-ти об’єктах.

Зокрема, переведені на опалення альтернативними видами палива котельні у Варвинському, Ічнянському, Коропському, Семенівському, Щорському районах. По котельнях Менського, Ріпкинського, Щорського районів та м.Прилуки проведено модернізацію існуючого газового та твердопаливного обладнання.

Продовжуються роботи по реконструкції котелень за рахунок коштів місцевих бюджетів на 44-х об’єктах. За рахунок коштів інвесторів проводяться підготовчі роботи по переведенню на альтернативні види палива на 21-му об’єкті.

Володимир Івашко акцентував увагу на необхідність безумовного виконання затверджених графіків погашення заборгованості за спожитий природній газ, електричну енергію та здійснення розрахунків за спожитті послуги, а також реалізації заходів з економії енергоресурсів.

Не менш важливим є необхідність проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо раціонального використання енергоресурсів та вчасних розрахунків з постачальниками.

- Питання енергетики – надважливе. Ми заходимо в зиму і ніхто не знає, якою вона буде. Теплопостачальні, газопостачальні підприємства, усі служби повинні виступити єдиним фронтом та постійно координувати свою роботу. Ми повинні чітко знати, як нам взимку обігріти садки, школи, лікарні. Між вами повинна бути тісна співпраця та повне взаєморозуміння, - підкреслив Володимир Івашко.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини