Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:13:14

Володимир Івашко: Завдання поточного року для аграріїв Чернігівщини – стабілізувати обсяги виробництва зерна

11.08.2014   14:26

Найкраща нагорода для хлібороба – то урожайна нива.

Природно-кліматичні умови нашої області дозволяють виробляти щорічно не менше 3 мільйонів тонн зерна. Національним проектом «Зерно України» до 2015 року передбачено по Україні 80 мільйонів тонн, в тому числі для нашої області 3 мільйони 60 тисяч тонн.

Торік цей рубіж був взятий: аграрії вперше за всю історію області отримали 3 мільйони 124 тисяч тонн зерна.

Сьогодні ранні жнива завершено. Намолочено 906,3 тисяч тонн. Рівень урожайності складає 35 ц/га (+15% до минулого року).

Рівні урожайності по всіх ранніх культурах в поточному році на 8-11% вищі, ніж торік.

Попереду – збирання пізніх культур: гречки, проса, кукурудзи. Очікується намолотити ще 2 мільйони 244 тисяч тонн зерна, щоб вийти на прогнозований в поточному році вал 3 млільйони 150 тисяч тонн.

– Попри усі складнощі нинішньої жнивної кампанії, пов’язані з суспільно-політичною ситуацією в державі, аграрії Чернігівщини працювали злагоджено і професійно. Завдання номер один для аграріїв Чернігівщини – закінчити збирання урожаю зернових культур в оптимальні агротехнічні терміни з мінімальними втратами. Також в цьому році необхідно стабілізувати обсяги виробництва зерна на одержаних в попередні роки показниках. Ми маємо всі можливості щоб забезпечити жителів регіону необхідними продовольчими ресурсами, - підкреслює голова облдержадміністрації Володимир Івашко.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.