Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:00:41

Як журналісти "інспектували" будівельні майданчики Чернігова. ФОТОрепортаж

08.08.2014   07:40Агенцiя

Традиційний прес-тур по будівельних майданчиках Чернігова пройшов з нагоди Дня будівельника (друга неділя серпня) за ініціативою Медіа-центру «Моє місто»).

Журналісти на власні очі побачили та дізналися, як зводяться споруди в нашому обласному центрі, які сучасні матеріали та технології при цьому використовують, як ситуація в країні вплинула на будівельну сферу, чи зросла вартість квадратних метрів, якими є перспективи наших довгобудів.

На запитання представників ЗМІ надали відповіді заступник Чернігівського міського голови Віктор Бережний, директор будівельного підприємства «Основа-Буд7» Роман Герасименко, головний інженер цієї ж організації Віктор Іванченко.

- В порівнянні з іншими містами будівництво в Чернігові триває. Треба віддати належне нашим забудовникам, їх у нас небагато, тому маємо їх підтримувати й заохочувати, адже будівництво – це та галузь, на якій тримається економіка, - зауважив під час прес-туру Віктор Бережний. – Що б не говорили, але нові будівельні майданчики у нас закладаються, нові будинки здаються. Активно розбудовується мікрорайон по вул.1 Травня, досить перспективним я вважаю мікрорайон №3 на Масанах, триває будівництво по проспекту Перемоги біля Стрижня. Як людина, яка відповідає за будівельну галузь міста, я радий, що будівництво в Чернігові не припиняється, адже це робочі місця, це гроші в бюджет, це нові квартири чи офіси для чернігівців.

Під час прес-туру журналісти відвідали, зокрема, два будинки, що зводить ТОВ «Основа – Буд-7». Перший знаходиться біля Свято-Троїцького собору за адресою вул.Толстого, 125-а, другий – поруч з міським парком культури та відпочинку по вул. Петровській, 55. Екскурсію по цих об’єктах і нових квартирах провели Роман Герасименко та Віктор Іванченко.

- Наша компанія на сьогодні - один з провідних забудовників Чернігова. Ми надаємо цілий комплекс послуг: ведемо інвестиційно-будівельну діяльність, тобто виконуємо одночасно функції інвестора та генерального підрядника, а також надаємо послуги рієлтора, оформлюємо права власності, - відзначив Роман Іванович. – Щодо технологій будівництва, то останнім часом вимоги до них стали більш суворими. Ми використовуємо максимально екологічні будівельні матеріали. Є певні вимоги до утеплення фасадів, до вікон, тому нові квартири краще бережуть тепло. Під час планування ми прислуховуємося до побажань клієнтів, можемо зробити перепланування на замовлення. Крім того, в наших будинках передбачене індивідуальне опалення.

Щодо вартості житла, то останнім часом вона зросла приблизно на 40%, відзначили наші експерти. Якщо, приміром, в будинку на вул. Толстого ще залишилися квартири за старою ціною – близько 4,5-5 тис. грн. за кв. метр, то на Петровського житло буде коштувати вже близько 7 тис. гривень за кв. метр.

«Переконаний, що підвищення вартості житла – об’єктивний процес, адже вартість будівельних матеріалів зросла, вартість енергоносіїв та пального збільшилася, а це важлива складова в процесі будівництва, - коментує ці цифри Віктор Бережний. – Певний час забудовники працювали ще на старих запасах. Деякі з заводів ще відпускали матеріали за старими цінами, однак на сьогодні вже встановилася ціна відповідно до курсу долара, тож подорожчання житла - неминуче».

Під час прес-туру журналісти дізналися, що ТОВ «Основа-Буд-7» є учасником державної програми «Здешевлення вартості іпотечних кредитів», що була затверджена відповідною Постановою Кабміну. Держава відшкодовує частину відсотків за кредитами, що громадяни отримали в банках на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла в об'єктах незавершеного будівництва. Це стосується будівель, введених в експлуатацію після 2007 року. Термін кредитування та часткової компенсації - до 15 років з моменту укладення договору, ставка - 3% річних, обов'язковий власний внесок позичальника - 25 % вартості житла. За цією програмою чернігівці купували житло в будинку біля Троїцького собору.

На запитання, як бойові дії на Сході країни вплинули на будівельну галузь Чернігова, на прикладі роботи свого підприємства надав відповідь Роман Герасименко: «В основному ця ситуація вдарила по цінах, і нам треба до цього підлаштовуватися. Є об’єкти, які ми зараз будуємо практично без прибутку, адже люди купували квартири ще на стадії закладення фундаменту, а добудовуємо ми вже за новими цінами на будматеріали, пальне. Можу відзначити, що інтерес до нових квартир зменшився, люди менше звертаються, дивляться квартири. Ще один момент – декого з наших працівників мобілізували до армії. Звісно, вони можуть в будь-який момент до нас повернутися та працювати на своїх місцях, адже це класні фахівці».

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.