Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:54:28

Перші кроки назустріч чернігівській громаді

28.07.2014   16:53

У понеділок, 21 липня Степан Дусяк був призначений в.о. керівника Головного управління Міністерства доходів та зборів у Чернігівській області. А вже в четвер, він провів зустріч з представниками місцевих ЗМІ, під час якої розповів про себе, роботу та плани на майбутнє.

 

Новий керівник головного управління вважає, що громадськість повинна якнайшвидше отримувати інформацію і якомога якіснішу, і якщо у людей виникають запитання, то вони мають дізнаватися на них відповіді.

Про роботу та реформування структури

- На сьогодні потрібно говорити не тільки про кількісне наповнення бюджету та нарощувати показники, а треба ще дбати про якість, - переконаний Степан Дусяк.

Він вважає, що бюджет не повинен наповнюватися за будь-яку ціну. Бюджет повинен наповнюватися в законодавчо визначеному порядку. Не повинно бути так, що одні постійно працюють в тіні, на свою кишеню, а весь тягар податків перекладається на сумлінних платників. Для того, щоб такого не було, потрібно посилювати роботу податково-митного аудиту, податкової міліції.

Звичайно, що такі зміни не відбуваються самі по собі і потрібні розуміння та підтримка представників громадськості та бізнесу. Найближчим часом заплановані зустрічі з представниками бізнесу та громадськості, щоб вислухати пропозиції, побажання та думки.

- Бізнес – це наш партнер, важлива складова, яка наповнює бюджет, і підприємці мають бути почутими, як мінімум, а як максимум вони повинні почуватися себе комфортно, - наголосив Степан Павлович.

На його думку, важливим напрямком в роботі була і є легалізація бізнесу, а також легалізація заробітної плати. Треба переводити «тіньовий бізнес» до лав сумлінних платників податків, бо коли одні сплачують всі податки, то вони знаходяться у неконкурентних умовах в порівнянні з тими, хто ці податки не платить.

Новопризначений керівник розповів, що зараз служба проходить процес реформування: Міністерство доходів і зборів реорганізовується у Державну фіскальну службу.

- Я прийнятий на роботу в Державну фіскальну службу. Реформування та реорганізація непростий процес. Під час реорганізації ми не повинні втратити професіоналів. Ми повинні відсіяти «приліпал», нам з ними не по дорозі. Бо кадри, особливо місцеві, не так легко знаходяться, навчаються. Скорочення все рівно буде, але важливо не втратити професіоналів, - зазначив пан Дусяк.

Також він повідомив, що у продовжується робота по впровадженню електронних сервісів для платників податків і будуть активно впроваджуватися інновації та нові розробки.

Про власне майно

 - У мене є будинок в селі, де я жив і  де я працював 12 років. Я отримав службову квартиру в Києві. З майна, яке декларується, в мене є автомобіль КІА 2008 року. Вкладів в банках не маю, за кордоном майна не маю.

Щодо області

- Чернігівська область має великий потенціал, який, на жаль, поки що не розвивається. Мабуть це пов’язано з тим, що було мало вкладено інвестицій в порівнянні з іншими областями. Потенційно це одна з найважливіших областей України, але недооцінена саме у вкладах інвестицій, в т.ч. закордонних. Але потенціал дуже високий.

Про кабінет та розкоші попереднього керівника

У Чернігові ходять легенди про те, що начальник ГУ Міндоходів в області мав дуже розкішні апартаменти з сейфами та спецремонтом, а зустріч з С.П.Дусяком проходила у звичайній робочій кімнаті.

- Начальник не звільнений – він на лікарняному. Тому ми проводимо цю зустріч у кабінеті, який на даний час був вільний. А кабінет попереднього керівника  замкнений на декілька замків. Я у ньому  не був і тому не знаю, що там є. Ми там зустрінемося тоді, коли буде створена державна фіскальна служба, а управління Міндоху тут не буде. Обов’язково запрошу і покажу розкоші того кабінету.

Про люстрацію та кримінальні схеми попередників

З представниками люстраційного комітету у Чернігові Степан Дусяк на ранок 24 липня ще не зустрічався. Зустріч відбулася в той же день, тільки ввечері.

- На даний момент ведеться перевірка налагоджених кримінальних схем не тільки працівниками податкової, а і іншими структурами. І я думаю, що якщо вони вже не поламані, то будуть всі порушені та зруйновані найближчим часом, - зазначив Степан Павлович.

Також він додав, що такі оборудки не могли проводитися таємно, а тому були працівники, які втілювали ці схеми у життя. Звичайно що ті, хто був замішаний у них, не будуть прийняті до новоствореного управління фіскальної служби.

Довідка

Дусяк Степан Павлович народився у Тернопільській області у 1968 році, служив у армії, закінчив Тернопільський інститут народного господарства за спеціальністю «фінанси і кредит». З липня 1992 року – в органах Державної податкової служби. Пройшов шлях від державного податкового інспектора до керівника департаменту Державної податкової адміністрації України. Працював у Міністерстві фінансів України.  

Одружений. Є двоє дітей, які навчаються в університеті. Дружина більше 10 років працює заступником керівника казначейства в одному з районів Києва.

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.