Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:02:00

Як без порушень здійснити державні закупівлі?

25.07.2014   07:19

Про це та інші питання, пов’язані з процедурами державних закупівель вели мову учасники семінару-наради, яка відбулась 24 липня під керівництвом заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Сергія Журмана.

- В умовах ринкової економіки забезпечення державних потреб повинно проводитися на засадах конкуренції, справедливості, економічного та ефективного використання державних коштів, - підкреслив він на початку заходу. Заступник голови – керівник апарату ОДА висловів сподівання, що семінар допоможе всім присутнім без порушень здійснювати державні закупівлі.

20 квітня поточного року набув чинності Закон України «Про здійснення державних закупівель». Фахівці Світового банку і Представництва ЄС в Україні називають прийняття цього закону суттєвим прогресом у сфері держзакупівель, адже він відповідає міжнародним стандартам. Закон покликаний спростити процедури державних закупівель, підвищити рівень прозорості і відкритості їх проведення, а також створити умови для подолання корупції у сфері закупівель.

Очікується, що використання його на практиці дозволить підвищити рівень відкритості, прозорості та підконтрольності процедур закупівель. Посилиться також і рівень довіри до сфери державних процедур.

У рамках семінару-наради представники Департаменту економічного розвитку та юридичного відділу апарату ОДА ознайомили керівників районів з основними змінами законодавства у сфері державних закупівель в Україні, особливостями проведення закупівель за рамковими угодами та юридичними аспектами здійснення державних закупівель.

Окрім корисної інформації учасники семінару отримали пакет нормативно-правових актів у сфері держзакупівель та змістовні відповіді на ті питання, які їх найбільше хвилювали.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини