Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:06:29

Соціальні стандарти будуть мінімальними?

19.07.2014   10:52Агенцiя

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк називає агентами ФСБ людей, які говорять про необхідність підвищення соціальних стандартів в Україні.

Про це йдеться у статті на сайті "Кореспондент"

Соціальні гарантії і стандарти в нашій державі і так одні з найнижчих у Європі. І на цьому наголошував сам Яценюк, коли був лідером опозиційної партії. Тепер же голові Уряду здається, що громадяни, які кажуть про потребу збільшити соціальні виплати, працюють на сусідню державу. І намагаються таким чином дестабілізувати економічну ситуацію в Україні.

— Мені здається, що Арсеній Яценюк в першу чергу виправдовує непрофесійність свого Уряду, — говорить представник ініціативної групи щодо створення осередку Партії розвитку України в Чернігівській області Віталій Голець. — Пам’ятаю, колись керівники держави виправдовували всі економічні проблеми України мільярдними коштами, які «вкрав Лазаренко». І такі розповіді повторювались роками.
 
— Зниження соціальних стандартів відбувається через зростання цін, невміння забезпечити енергетичну незалежність, значене подорожчання послуг ЖКГ.
 
— У будь-якому випадку, називати громадян своєї держави ворожими агентами тільки через те, що вони просять підвищити соціальні стандарти — як мінімум пряма образа. За такі слова чиновники у європейських країнах позбуваються місця роботи. З людьми треба говорити, пояснювати їм проблеми держави, сказати про надважкий тягар військових дій для бюджету.
 
Як вже повідомлялось, за останні місяці через різке зростання курсу іноземних валют, подорожчання енергоносіїв в Україні почали зростати ціни на життєво необхідні товари. У тому числі — на продукти харчування.
Вже з липня громадяни сплачуватимуть за газ та послуги ЖКГ вдвічі більше. При цьому індексація соціальних виплат залишається на рівні кількох гривень на місяць. Адже офіційна статистика показує лише невелику інфляцію.
 
Іван Литвин

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини