Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:34:41

Підприємці Чернігівщини збільшують суми податків і створюють робочі місця

19.07.2014   08:07

На умовах спрощеної системи оподаткування працюють більше 24 тисяч фізичних осіб-підприємців – більше половини від загальної кількості фізичних осіб-підприємців. На І групі – 6188 чоловік, ІІ – 12399, ІІІ – 5503 та V – 6 чоловік. 162 фізичні особи (ІІІ група) зареєстровані платниками податку на додану вартість.

Як зазначила заступник начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Наталя Кузнецова, за 6 місяців до місцевих бюджетів області фізичні особи-підприємці перерахували більше 54 млн.грн. єдиного податку з фізичних осіб. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 4,4 млн.грн., темп зростання становить 108,8 відсотка.

Позитивна динаміка надходжень забезпечена завдяки збільшенню розміру ставок єдиного податку для 1 та 2 груп. Адже відповідно до законодавства єдиний податок справляється у відповідних відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року. Вона щорічно збільшується і з 1 січня цього року становить 1218 грн.

Тобто, з 1 січня для платників єдиного податку 1 групи податок становить вже від 12,18 грн. (мінімальний ) до 121,8 грн. (максимальний), для 2 групи - від 24,36 грн. (мінімальний ) до 243,6 грн. (максимальний).

Також на збільшення сплати податку вплинув перехід шести платників єдиного податку на V групу. Ця категорія за півріччя сплатила 700 тисяч гривень.

Варто сказати й про внесок фізичних осіб-підприємців у створення робочих місць. Вони працевлаштували на різні посади 11тисяч 439 чоловік.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.