Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:09:00

Газ потрібно економити

09.07.2014   13:53Агенцiя

На черговому засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу було узгоджено суми заборгованості з різниці у тарифах на теплову енергію (відповідно до постанови КМУ від 29.01.2014 №30) підприємствам комунальної теплоенергетики.

Крім того, під час проведення засідання були розглянуті питання розрахунків за спожиті енергоносії, реалізації в області постанови Кабінету Міністрів «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги», виконання завдань Уряду та Мінрегіону щодо зменшення споживання природного газу.

Як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Петро Головач, область і надалі має скорочувати споживання природного газу. Він нагадав, що 2010 року обсяги спожитого Чернігівщиною газу сягали 283 мільйонів кубометрів, минулоріч вони становили вже 205,9 мільйона, а у 2014-му підприємства області мають використати лише 185,3 мільйона кубометрів газу. При цьому, зауважив директор Департаменту ЖКГ, в облдержадміністрації добре усвідомлюють, що суттєві ресурси економії газу вичерпані.

Такої ж думки дотримуються і керівники теплопостачальних підприємств області, які брали участь у засіданні. Так, генеральний директор ТОВ «ТехНова» Олександр Корчинський розповів, що на підприємстві постійно працюють над питанням економного споживання газу. Якщо у 2010 році «ТехНовою» було використано близько 100 млн. м3, то в планах поточного року цей показник зменшено до 75 мільйонів кубометрів. Подальше суттєве зменшення споживання газу може призвести до порушення технологічних процесів та погіршення якості послуг підприємства.

У зв’язку з цим, зазначалося на засіданні, необхідно продовжити активне запровадження на підприємствах та в установах області енергозберігальних технологій, а також провести детальну інвентаризацію приміщень, що опалюються, щоб не витрачати зайвого.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей