Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:44:22

Заява Голови Національного банку України щодо ситуації на валютному ринку

07.02.2014   17:56Агенцiя

Останнім часом виникла певна напруга на міжбанківському валютному ринку, що пов’язано із ситуативним поєднанням низки внутрішніх і зовнішніх чинників.

Зараз немає підстав стверджувати, що це довгостроковий тренд.
Ми впевнені, що найближчим часом короткостроковий надлишковий попит на валюту знизиться.

Ринок почне працювати в більш вузькому коридорі курсових коливань. Як скоро це відбудеться, залежить також і від наших із вами спільних дій.
Усі ми разом: і Національний банк, і банки, і їх вкладники перебуваємо “в одному човні” та зацікавлені в стабільному фінансовому секторі.

Ми не вперше переживаємо такі події і завжди виходили з них достойно. Сподіваюсь, що нинішня ситуація не є винятком.

Надмірна реакція на будь-які ринкові події вигідна лише спекулянтам. Не варто піддаватись їх впливу. Тому саме сьогодні Національний банк України посилює моніторинг і контроль за динамікою ринку з метою зниження спекулятивного попиту, упроваджує тимчасові правила, які повинні стабілізувати валютний ринок. Насамперед вони спрямовані на посилення контролю і прозорості міжбанківських операцій юридичних осіб. Ці правила сьогодні ми обговорювали з банкірами.

Уже зараз ми відчуваємо перші позитивні ознаки на ринку. У разі поліпшення ситуації всі заходи будуть негайно скасовані.

Як і завжди, Національний банк України з метою виконання своєї основної функції залишається активним учасником валютного ринку. За останні роки банківська система накопичила достатній запас досвіду та міцності.

Національний банк України, у свою чергу, має достатньо інструментів для врегулювання короткострокової нестабільності на ринку.

Підтримка банків та їх професійний підхід до справи тільки зміцнює нашу впевненість у завтрашньому дні.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.