Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:01:34

Заходи з енергозбереження за кошти НЕФКО скоро розпочнуться в семи чернігівських школах

23.12.2013   13:52

Чернігів готовий до освоєння кредитних коштів Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО). Днями це підтверджено в ході робочої зустрічі першого заступника Чернігівського міського голови Сергія Андроса з технічним консультантом НЕФКО Анною Куліковською та фінансовим директором ТОВ «ФІАТУ» Оленою Котлярською.

За словами С. Андроса, структурні підрозділи міської ради майже рік працювали над проектом, він пройшов погодження в Мінфіні, наразі кредитний договір зареєстровано в НБУ. «Для нас це справді привабливе і вигідне партнерство – ми отримуємо 3 млн.грн. під 3% річних. Беручи до уваги вимоги Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» Президента України Віктора Януковича, ми маємо активізувати роботу в напрямку енергозбереження і дійсно навчитися економити», - підкреслив С. Андрос.

Він подякував представникам НЕФКО та запевнив, що всі роботи будуть виконуватися в штатному режимі. Перший заступник міського голови навів за приклад модернізацію КП «Чернігівводоканал», яке успішно використовує кредитні ресурси та системно підвищує якість послуг.

Як поінформували в управлінні економіки міської ради, сім чернігівських шкіл (№№2, 9, 12, 20, 21, 22 та 27) готові до втілення заходів з енергоефективної реновації, що виконуватимуться за рахунок кредитних коштів. Планується замінити вікна, утеплити покрівлі та здійснити ряд робіт, що в результаті мають забезпечити суттєву економію ресурсів – як тепла, так і електроенергії.

Технічний консультант НЕФКО Анна Куліковська зауважила, що вже ознайомилася з проектно-кошторисною документацією та приємно вражена якістю її підготовки. «У рамках своїх повноважень я повинна отримати підтвердження вашої готовності працювати над проектом, ознайомитись із об’єктами, пересвідчитися в ваших можливостях виконати комплекс заявлених робіт», - уточнила вона.

Найближчим часом Чернігів має отримати перший транш – 1,8 млн.грн., кошти будуть спрямовані на оплату проектно-кошторисної документації та придбання необхідних матеріалів.

С. Андрос висловив переконання, що співпраця з міжнародними інституціями є перспективною та матиме гарний результат. «Ми усвідомлюємо свою відповідальність і важливість позитивного ефекту від впровадження проекту», - запевнив він.

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.