Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:12:23

На меморіал жертвам Корюківської трагедії виділено перші 5 мільйонів

12.09.2013   12:11Агенцiя

Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації 3 вересня за результатами тендеру уклало угоду з підприємством «Культурно-мистецький Арт-Центр» на першу чергу спорудження в м. Корюківка меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами.

Вартість угоди склала 5,30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Технічні деталі спорудження меморіалу невідомі, оскільки техзавдання на «ВДЗ» не розміщене.

Разом з тим, у серпні Департамент культури і туризму Чернігівської ОДА повідомляв, що комплекс складатиметься з двох частин, розділених річкою Бреч. На правому березі річки розташують музейну частину, зокрема приміщення самогомузею у вигляді згорілої дерев’яної хати, скульптуру «Скорботна мати» та «Дзвін пам’яті». На лівому березі річки облаштують меморіальну частину, яка складатиметься з 18-ти метрового Меморіального Хреста, каплички та місця для перепоховання останків жертв Корюківської трагедії.

Першу чергу будівництва меморіалу повинні завершити до кінця поточного року, роботи фінансують з місцевого бюджету.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», оскільки йдеться про укладення договору з переможцем мистецького конкурсу, проведеного Головним управлінням культури, туризму і охорони культурної спадщини ОДА ще в лютому-березні минулого року.
Фірма «Арт-Центр» належить Чернігівській міській ГО «Пласт-Арт» і художнику Борису Дєдову, він же директор фірми і керівник громадської організації. Раніше фірма тендерів не вигравала. Сам же Дєдов був одним із співавторів Меморіалу пам’яті героїв Крут, також побудував церкву пам’яті загиблих моряків в Алушті та інші об’єкти.

Корюківська трагедія – це масове убивство семи тисяч мешканців села Корюківка, здійснене у березні 1943 р. загонами угорської військової жандармерії в рамках каральної операції у відповідь на дії радянських партизан.

Наші гроші

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини