Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:33:53

Експерти компанії WOG готові до діалогу з мешканцями мікрорайону Бобровиця

23.08.2013   13:45

22 серпня у дискусійному клубі “Експертна думка” відбулася зустріч експертів компанії WOG “Вест Ойл Груп” з представниками ЗМІ та мешканцями мікрорайону Бобровиця, де заплановано будівництво АЗС.

Компанія WOG – це перша національна мережа автозаправних комплексів в Україні. На сьогодні вона має 451 автозаправку це складає біля 3% на ринку, при цьому АЗС продають 13% загального обсягу нафтопродуктів в Україні. Підприємство має власні бази для зберігання пального та нафтопродуктів. Більшість АЗС знаходяться на Західній Україні. На Чернігівщині їх не багато – у Кіптях та Красному, і у Чернігові не так давно відкрився автозаправочний комплекс. Практично на всіх АЗС є магазини продовольчих товарів, заклади харчування та туалети для автомобілістів та пасажирів. Про це повідомив головний інженер компанії Олександр Прозоровський.

За його словами один із головних лозунгів компанії “Розуміти кожного, давати найкраще, вдосконалюватися для вас” втілюється у якості послуг, обладнання та соціальній відповідальності компанії.

На сьогоднішній день компанія будує модульні АЗС. По всій країні автомобілістам знайома їх символіка та дизайн. Зелені газони, чисті вбиральні, магазини та їдальні – все типове і якісне. Але у випадку будівництва в мікрорайоні Бобровиця експерти WOG підійшли з особливою увагою до деталей.

Автозаправка буде представляти собою операторну площею 70 кв.м. і навіс з розміщеними двома заправочними колонками. За визначенням – мала автозаправочна станція. Її потужність буде 40 куб.м. Якщо порівнювати, на трасах будуються великі: 10 колонок, обсяг резервуарів досягає 200 куб.м., великі операторні, тощо.
Для зберігання пального буде використаний один резервуар на 40 куб.м, розміщений під колонками. Покриття резервуара – полімерно-епоксидне, яке виконує функцію гідроізоляції. Спеціальне обладнання контролює цілісність цієї ємності і в разі небезпеки автоматично блокує всі функції, що дозволяє запобігти аварійним ситуаціям.
Дощові, снігові води на заправці будуть збиратися у окремий резервуар, звідти потрапляти до очисної камери і лише потім до міської каналізації.
“При розробці проекту АЗС ми намагаємося мінімізувати будь-які незручності для жителів мікрорайону”, – наголосив інженер з технічного нагляду на будівництві Долока Андрій
Також будуть оздоблені газони, буде посіяна травичка. Доріжки викладені бруківкою, яка має естетичний вигляд і ремонтується швидко.

Також інженер з технагляду додав, що шумовий вплив від АЗС буде мінімізований. “Але якщо жителі приватних будинків вимагатимуть відгородити чи відокремити АЗС парканом ми на це підемо. Ми вважаємо, що шумовий вплив буде мінімальним. Якщо буде вимога – ми поставимо паркан”, – наголосив Андрій Долока.

Андрій Табачук, провідний юристкосульт ТзОВ “Вест Ойл Груп”, розповів, що Вищий господарський суд ухвалив рішення на користь будівництва по вул. Шевченко 160-б. За його словами у суді компанії довелося доводити свою правоту і на законних підставах це було зроблено. Він також запевнив присутніх в правомірності намірів компанії та поінформував про наявність дозволів та нормативних документів на використання території по вул. Шевченко 160-б.

За словами головного інженера Олександра Прозоровського: “Будівництво буде розпочато тоді, коли ми підпишемо договір оренди з міською радою. Підписати ми його можемо двома шляхами: або мирним, або через суд. Звичайно, що ми хочемо мирним шляхом, для цього ми і зустрічаємося сьогодні з пресою та людьми. У суді ми доводили, що працюємо за законом”.

Він також додав, що автозаправочна станція – це 20-25 додаткових робочих місць, при цьому люди матимуть непогану роботу та заробітну плату. А також додаткові інвестиційні кошти до міського бюджету.

На прес-конференції були присутні й жителі прилеглих будинків, які намагалися оскаржити рішення будівництва АЗС, проте представникам ТзОВ “Вест Ойл Груп” в ході гострої дискусії вдалося відповісти на їх запитання, а Олександр Прозоровський повідомив, що компанія WOG готова прислухатися до громадськості.

“Ми готові прислухатися до побажань, що жителі будинків хотіли б бачити на нашій АЗС. В розумних межах ми готові допомогти мешканцям”, – зазначив пан Прозоровський.

Тож цей день можна вважати початком конструктивного діалогу між мешканцями мікрорайону Бобровиця та представниками компанії WOG, в ході якого обидві сторони готові прийти до компромісу.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини