Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:22:53

“Чернігівводоканал” здійснює реконструкцію системи водовідведення в мікрорайоні “Масани”

06.08.2013   13:37Агенцiя

Дві сучасні енергоефективні насосні станції німецької фірми Wilo-EMUport встановлять у Чернігові в мікрорайоні Масани. За словами директора комунального підприємства “Чернігівводоканал” Олександра Шкіня, Чернігів є другим містом на Україні, де буде впроваджено технології такого рівня.

Загальна вартість проекту становить 16 млн. гривень, з яких 8 мільйонів коштує обладнання, друга половина – це вартість матеріалів і будівельних робіт. Виконавцем, за проведеним тендером, є будівельна компанія “УкрСіверБуд”.

Надійність новобудови забезпечуватиметься завдяки стійкості до блокування насосів. Тверді частини, які досить часто трапляються в каналізаційній мережі, не затримуються у операційному резервуарі і відкачуються до напірного трубопроводу, не контактуючи з насосом. Таким чином, значно знижується вірогідність поламки насосу і також зменшується затратна частина на сервісне обслуговування.

До речі, це обладнання не потребує обслуговуючого персоналу, для прикладу, на звичайній станції працює позмінно 6 чоловік.

Нагадаємо, що діюча насосна каналізаційна станція на Масанах будувалась 20 років тому, тож її потужності вже не вистачає для забезпечення нормальної житттєдіяльності мешканців. Враховуючи те, що мікрорайон розбудовується, а станція має один колектор, і кількість стоків кожного року зростає, необхідність будівництва нової каналізаційної станції виникла ще 5 років тому.

Розуміючи гостру потребу в реконструкції системи водовідведення у мікрорайоні Масани і беручи до уваги той факт, що КП “Чернігівводоканал” має кредитні кошти Світового банку, виконавчим комітетом міськради було передано підприємству права замовника.

О. Шкінь переконаний, що реалізація цього проекту забезпечить надійну і безперебійну роботу водовідведення мікрорайону Масани, особливо, з урахуванням подальшої забудови цього житлового масиву Чернігова. Станція буде введена в експлуатацію до кінця року.

 

За повідомленням прес-служби КП “Чернігівводоканал”

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.