Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:10:00

Чернігівські будівельники зводять нові житлові площі завдяки державній підтримці

31.07.2013   08:06

В. о. голови облдержадміністрації Микола Стрілець 30 липня ц. р. відвідав майданчик по вул. Попова, 31-А, де здійснюється будівництво групи багатоповерхових житлових будинків.

Даний об’єкт є одним з прикладів реалізації у Чернігівській області ініціатив Президента України із забезпечення громадян доступним житлом. Проектом передбачено будівництво 568-ми одно- та двокімнатних квартир загальною площею понад 30 тис. кв. м. Кожна квартира матиме автономне джерело теплопостачання. При цьому вартість квадратного метра житла у новому будинку буде до 30% нижчою за середньоринкову ціну.

За словами Президента України Віктора Януковича, такі програми, як “Доступне житло”, стимулюватимуть розвиток будівельної галузі та створення нових робочих місць. З іншого боку, розвиток будівництва стане кроком до покращення умов життя громадян.

“Кожна людина через програми, які стосуються житла, може переконатися, що влада працює”, – наголосив Микола Стрілець. Він додав, що у поточному році в область передбачено надходження 2,6 млн грн з державного бюджету для забезпечення житлом інвалідів війни, ще 6,9 млн грн – для забезпечення громадян, постраждалих від катастрофи на Чорнобильській АЕС. Близько 7 млн грн із державного та місцевих бюджетів передбачено для виконання програми індивідуального житлового будівництва на селі “Власний дім”.

“Приїзд сюди – можливість переконатися в тому, що узгоджена взаємодія суб’єктів господарювання, будівельних організацій та влади є дієвою, результативною та дасть можливість виконати завдання, поставлені Президентом”, – підсумував в. о. голови облдержадміністрації.

Голова правління компанії-генпідрядника ДП “УкрСіверБуд” Віктор Вереша детально ознайомив присутніх з характеристиками об’єкта будівництва. В основу проекту покладено сучасні вимоги до якості життя: зручне планування квартир, передові будівельні матеріали, енергоефективні системи опалення та водопостачання.

Державні програми забезпечення громадян доступним житлом слугують надійною гарантією підтримки будівельної галузі. З іншого боку, позитивною тенденцією є і спрощення системи адмінпослуг у цій галузі. Урядом вже підготовлено цілу низку ініціатив щодо дерегуляції та спрощення дозвільних процедур у сфері будівництва. Серед них – створення законодавчої можливості переходу від дозвільного до декларативного принципу початку будівельних робіт. Ще один напрям підтримки – залучення українських будівельників до реалізації великих інфраструктурних проектів відповідно до Державної програми активізації розвитку економіки на 2013–2014 роки.

Завдяки державній підтримці за останні 3 роки більше 7000 українських сімей отримали нові квартири.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини