Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:48:44

Споживча кооперація Чернігівщини хоче реформуватися

19.07.2013   14:37Агенцiя

Колись облспоживспілка мала у підпорядкуванні близько чотирьох тисяч об’єктів, зараз – 1 246. Та й то значна кількість магазинів, баз та підприємств стоять пусткою. Виправити ситуацію хоче нове керівництво кооперації Чернігівщини.

Угода трьох

– Я не хочу, щоб кооперація перетворилася на пам’ятник минувшини, – заявив в. о. го­лови правління облспоживспілки Анатолій Ми­рош­ниченко. – Вона повинна бути діючим живим організмом.

Саме з метою змін на краще і була підписана угода про співпрацю між керівником Менської райспоживспілки Олексієм Пономаренком та головами районної ради і РДА.

Зміни ж у роботі кооперації плануються значні: визначення рентабельності існуючих об’єктів, продаж або здача в оренду незадіяних, позбавлення від аварійних і напівзруйнованих.

Новий керівник закликає не давати “дутих” цифр звітності, не перекривати огріхи за рахунок сум оренди, а показувати реальну ситуацію. Також обіцяє кадрові оновлення в системі управління.

Ресторан – під Будинок культури

– Ми, звичайно, підтримуємо позитивні перетворення, – прокоментував подію голова РДА Анатолій Соломко. – Адже райспоживспілка і споживчі товариства району ще мають потенціал і досвідчені кадри. Та й вирішити питання консервного заводу, міжрайбази і непрацюючих магазинів вже давно час.

– Завдяки компромісним спільним рішенням з облспоживспілкою маємо надію вирішити питання з приміщенням колишнього ресторану у Березні, – висловив свою точку зору голова районної ради Володимир Невжинський. – Ця будівля, що розміщена у самому центрі селища, давно не експлуатується, а жителі селища могли б мати Будинок культури, якого так не вистачає.

Головне завдання кооперації Чернігівщини – зберегти цілісність. У оптимальному варіанті – до 2015 року задіяти всю існуючу систему на повну силу.

– Будемо всіляко підтримувати спроби вийти на міжнародний рівень, – говорить керівник облспоживспілки. – Адже маємо для цього підходящий продукт – картоплю, у якій мають потребу сусідні держави. Наприклад, Молдова і Росія. А експорт бульби надав би змогу значно збільшити обсяги заготівлі і відповідно підвищити ціну.

"Наше слово"

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.