Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:12:13

Міст через Десну. Темп реконструкції потрібно пришвидшити. ФОТО

12.07.2013   15:20Агенцiя

Реконструкція потужних ферм залізничного моста через Десну на під’їзді до Чернігова – захід своєчасний.

Впроваджена в експлуатацію у 1928 р. багатотонна споруда потребує неабиякого втручання з боку фахівців з відновлення інженерних споруд. Днями кореспонденти побували на висоті 16 метрів над повноводою рікою, саме на такій висоті розташовано 600-метровий міст над рівнем деснянських хвиль. Мета зрозуміла – пересвідчитися, якими темпами йде реконструкція четвертого прогону.

Теплий літній дощ нагадував про себе під час підйому на високу споруду. Отримавши необхідні інструкції щодо перебування на мосту, встигаємо пересвідчитися у тому, що картина на давній Чернігів, що відкривається з висоти пташиного польоту, доволі мальовнича.

Скажемо відверто: не чекали зустріти того дня на мосту священика. Як з’ясувалося, провести урочистий молебень та освячення нових конструкцій безпосередньо на мосту отця Андрія (приход церкви Різдва Христового у м. Чернігів) було запрошено колективом Чернігівської дистанції колії на чолі із Сергієм Яковчуком. Благословення від священика на плідну працю та благородні справи отримали і будівничі, і фахівці із технічного нагляду за цією багатотонною конструкцією, і ті, хто користуються цією залізничною спорудою. Священик мав на увазі локомотивні бригади і пасажирів залізничних експресів. Як стало відомо, служба отця Андрія в ім’я Всевишнього, яку він править у багатьох підрозділах Чернігівського залізничного вузла, є доволі значущою для парафіян. Молебні за унеможливлення будь-яких негативних подій неодноразово допомагали чернігівчанам: і колійникам, і локомотивникам, і будівельникам.

Під час виробничої наради заступник начальника дирекції з будівництва залізнично-автомобільного переходу у м. Києві Євген Назаров (ліворуч) висловив ділові зауваження щодо недостатніх темпів при проведенні реконструкції заступнику директора підрядної фірми “Гідроінжбуд” Петрові Музиченку.

Зауваження з боку Південно-Західної залізниці як замовника реконструкції сприйняті як належить - темпи з реконструкції пришвидшаться.

Прочитавши молитви та окропивши святою водою величну споруду, що між небом і стрімкою рікою з’єднує береги зачарованої Десни, отець Андрій звернувся до присутніх із настановою про здолання усіх перешкод заради добрих справ. Праця багатьох людей, яка вкладається у кожну оновлену конструкцію цього мосту, – то на благо багатьох поколінь. Лише отець Андрій здійснив молебень, червневий дощ вщух. І тільки рідкі краплини потрапляли на вантажний поїзд, рух якого мостовим переходом перервало технологічне “вікно” із заміни старих прогонних конструкцій на нові.

Виробничу нараду, яку провів заступник начальника дирекції з будівництва залізнично-автомобільного переходу у м. Києві Євген НАЗАРОВ (фахівці дирекції курують хід реконструкції моста через Десну), було присвячено обговоренню ситуації, що склалася тут через незадовільні темпи реконструкції. Річ у тім, що київська фірма-підрядник не справляється із конкретними строками, що встановлені керівництвом Південно-Західної залізниці. Є. Назаров запропонував представникам згаданого підприємства організувати роботу з реконструкції за цілодобовим графіком. Підставити плече спеціалістам із реконструкції готові чернігівські колійники та енергетики із виробничої дільниці Дарницької дистанції енергопостачання Південно-Західної залізниці, яку очолює Сергій Черненко. Допоміжний залізничний транспорт, забезпечення електроенергією тут гарантується.

Працювати швидко і кваліфіковано на столичній магістралі давно вміють. Це саме вимагається і від підрядних організацій. Адже попереду – повна реконструкція 85-літнього мостового переходу.

Іван Сотников, Фото Олексія Чумаченка

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.