Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:49:09

Створення комфортних умов для ведення бізнесу – необхідна умова розвитку економіки

11.07.2013   09:43

Із створенням Міністерства доходів і зборів та за рахунок об'єднання податкового і митного аудиту суттєво зменшується кількість візитів на підприємства, тобто замість 2-х перевірок буде лише одна.

Це знайшло позитивні відгуки у бізнес-середовищі Чернігівщини.

За статистикою, протягом першого півріччя 2013 року проведено 656 документальних перевірок (планових та позапланових), що на 9,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року. За їх результатами  сума надходжень збільшилась на 4,0 млн.грн. (22,2 млн.грн. за 6 місяців 2013 року порівняно з 18,2 млн.грн. за 6 місяців 2012 року).

З початку року проведено лише 48 планових перевірок, що майже втричі менше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому сума надходжень склала 9,7 млн.грн.

Також проведено 608 позапланових перевірок, за результатами яких до бюджету додатково надійшло 12,4 млн.грн., що в 4 рази більше, ніж торік.

Крім того, перевірками  упереджено безпідставне відшкодування  ПДВ у сумі 1,7 млн. грн.. З початку  року збитки зменшені на 8,5 млн.грн.. Це також дозволило упередити несплату податку на прибуток у наступних податкових періодах на 1,6 млн.грн.

Дистанційно працювати  з клієнтами нового відомства дозволить запровадження електронних сервісів. За рахунок введення електронних перевірок підвищиться якість і зменшиться термін проведення аудиту, - запевняють у Головному управлінні Міндоходів у Чернігівській області.

Такі підходи  до податкового та митного контролю сприятимуть гармонізації відносин з платниками та уникненню зайвого  втручання у діяльність сумлінних платників податків.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини