Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:31:42

Держфінінспекція в Чернігівській області виявила порушення при проведенні ревізії ПАТ «Хімтекстильмаш»

11.07.2013   08:32Агенцiя

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області під час ревізії ПАТ «Хімтекстильмаш» виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 2402 тис.гривень.

Протягом ІІ півріччя 2010, 2011 та 2012 років Товариством не проводились відрахування до державного бюджету 30% обсягу коштів від фактичної сплати орендарями за оренду державного майна, в результаті чого втрати державного бюджету склали – 101 тис.гривень.

В результаті реалізації продукції за цінами, нижчими від виробничої собівартості, Товариством недоотримано фінансових ресурсів на суму 293 тис.гривень.

Також виявлено прострочена дебіторська заборгованість по розрахунках за постачання обладнання в сумі 521 тис.грн, по якій Товариством не проводилась претензійно – позовна робота, резерв сумнівних боргів не нараховувався і яка взагалі відсутня в обліку дебіторів.

До того ж Товариством безпідставно списано дебіторську заборгованість на суму 1439 тис.грн по розрахунках з ЧФЧП  «Промбудоліямаш» при умові того, що під час визнання ЧФЧП «Промбудоліямаш» банкрутом в судовому порядку, Товариство не подавало вимоги про включення відшкодування вищевказаного боргу до реєстру кредиторів у визначений законодавством термін та претензійну роботу взагалі не проводило.

За результатами контрольного заходу на 2 посадових осіб складено протоколи за ст. 164-2 КупАП. Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

Прес-служба
Держфінінспекції в  Чернігівскій області

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.