Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:35:10

Наповнення державної скарбниці Чернігівського району у 2013 році забезпечується у повному обсязі

21.05.2013   08:19Агенцiя

Основним завдання податкової служби є здійснення контролю за наповненням бюджетів усіх рівнів, від своєчасності та повноти наповнення яких залежить рівень соціально-економічного розвитку та добробут громадян. Отже, працівники Чернігівської МДПІ докладають всіх зусиль для забезпечення стабільних надходжень до скарбниці району та державного бюджету у 2013 році.

Чернігівською МДПІ протягом січня-квітня 2013 року мобілізовано 7,9 млн. грн. надходжень до державного бюджету, що на 1,5 млн. грн. перевищує відповідні показники 2012 року.

З початку 2013 року до місцевого бюджету надійшло 22,3 млн. грн., що на 2,9 млн. грн. більше, ніж надходження за відповідний період минулого року.

У 2013 році основними платежами до бюджетів, як і в попередніх роках, є податок з доходів фізичних осіб, податок на додану вартість та податок на прибуток підприємств. Зокрема, найбільше наповнює скарбницю Чернігівського району податок на доходи фізичних осіб, якого за чотири місяці сплачено 16,4 млн. грн., що на 1,4 млн. грн. перевищує показники 2012 року. Від плати за землю за чотири місяці 2013 року надійшло 2,3 млн. грн., що більше рівня надходжень минулого року на 0,6 млн. грн.

Багато платників податків Чернігівського району користуються перевагами спрощеної системи оподаткування та сумлінно сплачують єдиний податок. З початку 2013 року платниками єдиного податку сплачено понад 1,8 млн. грн., що на 0,8 млн. грн. більше надходжень відповідного періоду 2012 року.

За січень-квітень 2013 року надходження за рахунок заходів погашення податкового боргу становлять 0,5 млн. грн.

Надійшло до бюджету за рахунок контрольно-перевірочної роботи 0,3 млн. грн.

Економічну стабільність нашої держави будують саме платники податків і приємно відзначити, що результатом взаєморозуміння між платниками податків та податківцями є високий рівень добровільної сплати податків по Чернігівській МДПІ, постійно збільшується кількість платників податків, які користуються перевагами подання звітності в електронній формі. З року в рік податківці Чернігівського району сумлінно працюють над збільшенням надходжень до бюджетів всіх рівнів та налагоджують партнерські відносини з платниками податків.

 

Володимир Луценко, Начальник Чернігівської МДПІ

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.