Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:17:54

Діяльність підприємств оптової торгівлі Чернігівщини у 2012 році. ДОВІДКА

13.05.2013   15:07

Оптовий ринок: переважали енергетичні матеріали, шини та камери гумові, кукурудза, засоби автотранспортні вантажні, добрива та сполуки азотні.

Протягом 2012 р. підприємства (юридичні особи), які здійснювали діяльність з оптової торгівлі в області, поставили товарів на 7,1 млрд.грн., що становило 98% рівня 2011 р.

Потреби ринку формували товарну структуру оптового товарообороту, в якій продаж непродовольчих товарів склав 79%. Проти 2011 р. їх реалізація зросла на 2% і становила 5,6 млрд.грн. У продажу переважали енергетичні матеріали, шини та камери гумові, кукурудза, засоби автотранспортні вантажні, добрива та сполуки азотні.

Продовольчих товарів було реалізовано на 1,5 млрд.грн., що на 14% менше ніж торік. Серед них домінували продукти молочні, масло та сири, шоколад та вироби кондитерські цукрові, цукор, пиво, олії рослинні, борошно, води мінеральні та напої безалкогольні, соки фруктові та овочеві, кава та чай.

Сучасний споживач все більше віддає перевагу товарам українських виробників. Так, в області за їх рахунок формувався оптовий ринок майже всіх продовольчих товарів; серед непродовольчих товарів переважали вітчизняні зернові культури, лісоматеріали, метали кольорові та будівельні матеріали.

На 1 січня 2013 р. на складах оптових підприємств було зосереджено запасів товарів на 0,5 млрд.грн., при цьому запаси непродовольчих товарів становили 82%.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.