Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:30:19

Інформаційний дайджесті від податкової

08.05.2013   15:51Агенцiя

Цей випуск інформаційного дайджеста присвячений нововведенням для платників єдиного податку 4 та 6 групи, інформує про нову звітність та кількість іноземців в області

До нас їдуть іноземці

За кількістю зареєстрованих іноземців (за даними реєстрації громадян в Державному реєстрі фізичних осіб) Чернігівська область займає 16–те місце по Україні.

Згідно з базою даних, в області зареєстровано 1 068 490 фізичних осіб.

Звертаємо увагу громадян, які змінили свої реєстраційні дані (прізвище, ім’я, по-батькові чи місце проживання), на необхідність поінформувати про такі зміни податкову службу за своїм місцем проживання та подати заяву до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків за формою 5ДР.

Нововведення для платників єдиного податку – юридичних осіб четвертої та шостої груп

Наказом Міністерства фінансів України внесено зміни до форми податкової декларації для платників єдиного податку – юридичних осіб четвертої та шостої груп.

Нова форма декларації для платників єдиного податку – юридичних осіб вводиться в дію для звітності, поданої з 1 липня 2013 року, але за І квартал 2013 року подавати декларації необхідно за старою формою.

Звертаємо увагу на те, що з 4 січня 2013 року знижено ставки з 7 та 10% до 5 та 7% відповідно для платників єдиного податку – юридичних осіб шостої групи.

Таким чином, платники єдиного податку – юридичні особи повинні розрахувати податкові зобов’язання за І квартал 2013 року наступним чином: починаючи з 1 січня по 3 січня 2013 року включно по ставках 7 відс. (у разі сплати ПДВ) та 10 відс. (у разі включення ПДВ до складу єдиного податку); з 4 січня по 31 березня 2013 року включно по ставках 5 та 7 відс. відповідно.

Платникам єдиного податку шостої групи за 1 квартал 2013 року необхідно:

  • подавати податкову декларацію за старою формою, з обов’язковим проставлянням відмітки у рядку „Доповнення до податкової декларації та зазначенням у відповідних рядках декларації показників розрахунку податкового зобов’язання для платників єдиного податку шостої групи;
  • разом з декларацією подавати доповнення до такої декларації у довільній формі для підтвердження правильності обрахунку податкових зобовязань з єдиного податку в розрізі відповідних ставок. Таке доповнення подається з поясненням мотивів його подання. У доповненні рекомендуємо зазначити наступну інформацію по показникам розрахунку податкового зобов’язання для платників єдиного податку шостої групи:
  • суму доходу за звітний (податковий) період, що оподатковується за ставкою 7 (5) або 10 (7) відс.;
  • суму доходу, що перевищує обсяги, встановлені підпунктами 5 та 6 пункту 291.4 статті 291 глави 1 розділу XIV Податкового кодексу України, у звітному (податковому) періоді;
  • суму доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж передбачено пунктом 291.6 статті 291 глави 1 розділу XIV Податкового кодексу України, у звітному (податковому) періоді;
  • суму доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права на застосування спрощеної системи оподаткування, у звітному (податковому) періоді;
  • суму єдиного податку за податковий (звітний) період.

Нова форма податкової звітності по збору за спеціальне використання лісових ресурсів

У січні 2013 року затверджено нову форму податкового розрахунку збору за спеціальне використання лісових ресурсів (далі – збір).

Оприлюднення нових форм податкової звітності відбулося у першому кварталі 2013 року, а тому, згідно зі статтею 46 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), за новими формами платники повинні складати податкову декларацію по збору починаючи з другого кварталу 2013 року.

Оскільки відповідно до норм пункту 334.2 статті 334 Кодексу платники обчислюють суму збору наростаючим підсумком з початку року, то подання податкового розрахунку за новою формою слід здійснювати за результатами І півріччя 2013 року, а за І квартал 2013 року – за формою, затвердженою наказом ДПА України від 24.12.2010р. № 1019.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю
ДПС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини