Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:34:20

Раїса Борщ: «Я хочу бачити вас, друзі!»

28.11.2022   09:57Агенцiя

«Я хочу бачити вас, друзі!» З цих поетичних рядків 27 листопада 2022 року розпочалася творча зустріч з прихильниками бандурного мистецтва та поезії заслуженої артистки України, художньої керівниці та головної диригентки Капели бандуристів ім. О.Вересая обласного філармонійного центру, викладача-методиста Чернігівського музичного коледжу ім. Л. Ревуцького Раїси Борщ.

Цього листопада пані Раїса відсвяткувала свій ювілей. І понад півстоліття вона на сцені – як співачка, бандуристка, диригентка. Не злічити лауреатів всеукраїнських і міжнародних конкурсів, яких вона виховала як педагогиня.
Вітаючи Раїсу Борщ з ювілеєм, директорка департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОВА Людмила Замай підкреслила: «Капела бандуристів — це легенда Сіверського краю, відома далеко за межами нашої області. Ми дуже горді, що ви популяризуєте українську пісню, яка є генетичним кодом нашої нації».
Цього дня разом зі своїм колективом Раїса Борщ святкувала ювілей на сцені, презентуючи концертну програму «Я хочу бачити вас, друзі!». У програму увійшли найпопулярніші твори з репертуару капели – як авторські пісні Раїси Борщ, так і твори українських і зарубіжних композиторів в її аранжуванні: «Зачарована Десна», «І знову лине...», «Батьків моїх земля», «Весна шаліє над Десною», «Santa Lucia» та інші. Солісти – Лілія Козлова, Сергій Сидоренко, Дмитро Аксьон і, звісно, Раїса Борщ.
Чільне місце у концертній програмі було відведено постатям захисників українського народу, які нині боронять рідну землю від ворога. Прозвучали у програмі і народні пісні – як присвята батькам ювілярки. Диригував капелою і чоловік мисткині – головний хормейстер капели, заслужений працівник культури України Микола Борщ. І недаремно для свого сольного виступу він обрав пісню Ігоря Поклада і Ігоря Бараха «Кохана».
Під час творчої зустрічі була презентована поетична збірка Раїси Борщ «Ніщо не віщувало нам війни». Разом з авторкою щемливі вірші зі збірки представив глядачам заслужений артист України Олексій Биш.
Численні друзі і колеги вітали пані Раїсу. Вона ж зазначила: «Всі теплі слова надихають нас на творчість”. І наголосила: «Ми живемо на цьому світі для любові — творити добро, любити і дарувати любов». Ці слова були лейтмотивом програми «Я хочу бачити вас, друзі!».

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини