Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:13:03

Автори книги «Чернігів у вогні» – лауреати премії ім. Джека Лондона

09.11.2022   09:37Агенцiя

Міжнародний Арт-центр «KLAS’S ARTS CENTER SAN FRANCISCO» (США, Сан-Франциско, голова міжнародного журі – Алекс Клас) оголосив лауреатів Міжнародної літературної премії імені Джека Лондона.

Саме в Сан-Франциско 12 січня 1876 р. народився Джон Ґріффіт Чейні, котрого увесь світ тепер знає, як видатного американського письменника та громадського діяча Джека Лондона. А найбільше він прославився, як автор пригодницьких романів і оповідань. Його знають, поважають та люблять діти і дорослі в усіх країнах світу.

Важливо, що лауреатами престижної відзнаки за книжку «Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла!» про героїчну оборону Чернігова і рідного Придесення від загарбників (за поданням Міжнародної літературно-мистецької Академії України, яка нині об’єднує письменників, перекладачів, науковців, журналістів, митців, державних та громадських діячів із 70 країн) стали талановиті та мужні українці. Це – справжні подвижники, завдяки яким така унікальна і правдива книга про цю повномасштабну війну побачила світ.

Це – спільний міжнародний проект редакції газети «Чернігівщина: новини і оголошення» та ОК «Північ» Збройних Сил України. Всі матеріали, які увійшли до книги, надруковані в газеті «Чернігівщина» та розповсюджені в Інтернеті у популярних Інтернет-виданнях і соціальних мережах. Нині така важлива діяльність активно продовжується – розпочато роботу над другою книгою про повномасштабну війну.

Отже, тепер лауреатами Міжнародної літературної премії імені Джека Лондона стали: автори Сергій Дзюба, Марія Пучинець, Віталій Назаренко та Григорій Войток, упорядник і літературний редактор Катерина Махлай, командувач ОК «Північ», Герой України, генерал-майор Віктор Ніколюк, консультанти, полковники Збройних Сил України Валентин Буряченко та Вадим Мисник, меценати книги: Герой України, генеральний директор ТОВ «Земля і Воля» Леонід Яковишин і директор Української громади Сіднею, викладач університетів, центральної української школи в Австралії, кандидат наук із літературознавства Софія Мицак.

Щиро вітаємо всіх лауреатів високої міжнародної нагороди!
 

Ярослав Савчин
speckor.net

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини