Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 03:24:17

Проєкт #CheDram. Що може театр, коли точиться війна

02.05.2022   12:14Агенцiя

Згадуючи тут про театр, маємо на увазі не красиву будівлю, яка є пам’яткою архітектури і прикрашає центр нашого міста і яка, дяка Богові й українським воїнам-захисникам, уціліла після жорстоких обстрілів Чернігова російською артилерією і авіацією.

Насамперед, говоримо про театр як мистецький колектив, про людей, які працюють в театрі, для яких творча самореалізація стала змістом і сенсом життя. Попри те, що події цієї жахливої війнизмусили припинити діяльність культурно-мистецьких закладів Чернігівщини – багато хто виїхав з області чи взагалі за межі країни– ті шевченківці, що залишилися в Чернігові або повернулися після звільнення регіону від «рашистської» нечисті, вишукують можливостіабизадовольняти культурні потреби населення – військових, волонтерів, містян.

Саме таку мету наслідує новостворений активістами волонтерського руху мистецький проєкт «#CheDram», в рамках якого протягом останніх тижнів у приміщенні Чернігівського облмуздрамтеатру ім. Т.Г. Шевченка на благодійних засадах відбувалися покази українських кінострічок для військових, учасників тероборони та волонтерського руху.

А нещодавно вперше після більш ніж двомісячної перерви на сцені театру відбувся показ вистави «Загадкові варіяції» за п’єсою сучасного драматурга Е.-Е. Шмітта у виконанні заслуженого артиста України Олександра Куковєрова та артиста драми Петра Великого. Постановку цієї вистави на чернігівській сцені здійснив режисер нашого театру Денис Федєшов, який наразі в лавах ЗСУ боронить рідну землю від нападників.

Після закінчення вистави актриса і режисер нашого театру Анастасія Кузик, яка є одним з фундаторів реалізації на базі Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г. Шевченка мистецького проєкту«#CheDram», запросила присутніх на наступні заходи, що будуть проводитися найближчим часом у рамках цього мистецького проєкту. Від імені всього театрального колективу вона привітала присутніх у залі прикордонників з професійним святом та подякувала усім захисникам України за мужність і стійкість у боротьбі з ворогами. Глядачі, стоячи, дружними оплесками підтримали її привітання.

Отже, отримуйте інформацію про культурно-мистецькі події, що відбуватимуться протягом травня в Чернігівському облмуздрамтеатрі ім. Т.Г. Шевченка, від волонтерів або на телеграм-каналі за посиланням  https://t.me/chedram #CheDram та приходьте до театру, щоб підтримати одне одного в щоденній боротьбі українського народу за незалежність Української держави.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.