Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:40:15

Пам'ятку архітектури національного значення садибу «Покорщина» у селищі Козелець взято під охорону

22.01.2022   11:09Агенцiя

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позов Козелецької окружної прокуратури суду в інтересах управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА до управління комунального майна Чернігівської обласної ради про зобов'язання укласти охоронний договір на об’єкт культурної спадщини - пам'ятку архітектури національного значення садибу «Покорщина» у селищі Козелець.

Прокуратурою установлено, що садиба «Покорщина» перебуває у комунальній власності територіальної громади сіл, селищ, міст Чернігівської області в особі Чернігівської обласної ради. Однак не зважаючи на те, що право власності за територіальною громадою оформлено ще у 2010 році, охоронний договір до цього часу не укладено.

Козелецька окружна прокуратура заявила позов до Чернігівського окружного адміністративного суду.

Позов розглянуто судом та  задоволено в повному обсязі. Управління комунального майна Чернігівської обласної ради зобов'язано укласти охоронний договір на об'єкт культурної спадщини – Головний будинок садиби «Покорщина» та Кам’яницю садиби «Покорщина» у селищі Козелець, на умовах і в порядку, визначених Порядком укладення охоронних договорів на пам'ятки культурної спадщини.

Довідково. Покóрщина — найдавніший із збережених донині садибних комплексів Лівобережної України. Знаходиться на території селища Козелець. Садиба збудована в середині XVIII ст. на  терасі правого берега річки Остер. Архітектурний комплекс садиби у Покорщині є пам'яткою архітектури національного значення

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини