Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:59:14

Холминський будинок культури Корюківського району — серед переможців Всеукраїнського конкурсу клубних закладів

24.11.2021   13:03Агенцiя

На сьогодні в більшості сіл та селищ місцеві клуби – це єдине місце, де діти та дорослі можуть займатися різними видами творчості, брати участь у роботі аматорських народних колективів тощо. Тому ще у 2017 році для активізації діяльності таких культурних осередків Міністерство культури України заснувало Всеукраїнський конкурс клубних закладів.

При оцінці конкурсних матеріалів, поданих учасниками, журі звертало увагу на матеріально-технічну базу, кадрове забезпечення, інноваційні форми й методи роботи клубних закладів, реалізовані в онлайн-режимі, нестандартні підходи до організації культурно-дозвіллєвого обслуговування населення.

Цьогоріч у заключному турі Всеукраїнського огляді-конкурсу взяли участь 23 клубні заклади з 21 області України. Серед переможців і будинок культури з Чернігівщини. Так, призові місця отримали:

І місце – будинок культури села Бузовиця Кельменецького району  Чернівецької області;

II місце – будинок культури села Холми Корюківського району Чернігівської області та народний дім села Угорники Івано-Франківського району Івано-Франківської області;

III місце – будинок культури села Білоцерківка Миргородського району Полтавської області, будинок культури ім.Т.Г.Шевченка села Березняки Черкаського району Черкаської області та села Попельнасте Олександрійського району Кіровоградської області.

Холминський будинок культури у роботі з дітьми та молоддю при організації дозвілля місцевого населення обирає нові та креативні методи. Запроваджує багато творчих ініціатив. Серед них і гастрономічний фестиваль Derukha_fest, і конкурс серед чоловіків «Господар року», і конкурс краси для дівчат «Міс ПОЛІСЯНКА» та багато інших. Робота цього будинку культури є гарним прикладом створення сприятливих умов для розвитку творчих здібностей дітей та молоді, народної творчості, ініціатив і самодіяльності населення.

— Взяти участь у конкурсі нам запропонували у Чернігівському обласному центрі народної творчості, — розповіла начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Холминської селищної ради Ольга Защита. — Ми з радістю погодилися. Надали всі необхідні матеріали до конкурсної комісії й нещодавно дізналися, що посіли друге місце. Ця перемога мотивує й надалі шукати нові методи роботи, розвивати культурно-дозвіллєву сферу. Почесне друге місце, отримане на конкурсі — заслуга як працівників селищного відділу освіти та будинку культури, так і жителів, які активно долучаються до його роботи.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.