Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:10:29

Владислав Атрошенко: Дитинець - серце нашого міста. Ми будемо намагатися закінчити там ремонтні роботи, з підтримкою держави або без неї

16.11.2021   15:45Агенцiя

Сьогодні, 16 листопада, на ранковій нараді з керівниками комунальних підприємств і структурних підрозділів чернігівський міський голова Владислав Атрошенко акцентував увагу на важливості подальшого облаштування Валу - щоби врешті решт зробити весь Дитинець, який є історичним серцем Чернігова, туристично привабливим, зручним та комфортним як для чернігівців, так і для гостей міста.

  - Ми будемо намагатися потроху закінчувати ремонтні роботи на ще не відремонтованій частині Дитинця, з підтримкою держави або без неї. Бо Дитинець - це серце нашого міста. Окрім концепції доріжок, освітлення, лавок і газонів проєктантам необхідно опрацювати облаштування території, на якій раніше знаходився недобудований готель. Після демонтажу цієї конструкції там утворилося велике плато, яке треба гармонійно вписати у загальну концепцію історичного Валу. Також варто приділити особливу увагу питанню озеленення, серйозно попрацювати з дендрологами в цьому парку. Якщо говорити про наповнення дитячими елементами території, де раніше був будинок Дворянського зібрання, то найголовніше - це гармонійно вписати їх по відношенню до історичної частини Валу. Всі ці речі треба ретельно опрацювати і у кінцевому підсумку внести готові рішення у проєкт, - зауважив міський голова.

Також Владислав Атрошенко доручив керівникам профільних управлінь продумати, як організувати та облаштувати майданчики, де зупинятимуться туристичні автобуси. І окрему увагу приділити навігації, продумати систему розміщення вказівників на території Валу.

Ще одне поставлене питання стосується музею Чернігова. Міський голова повідомив, що управління культури та туризму запропонувало розмістити майбутній музей Чернігова у будівлі колишньої поліклініки по проспекту Миру, 36. Таку пропозицію Владислав Атрошенко назвав досить несподіваною.

    - У цьому випадку необхідна точка зору експертів, які б могли дати фахову відповідь на питання - чи дійде цільова аудиторія до музею Чернігова, якщо він буде знаходитися в будівлі поліклініки? Бо якщо основні групи туристів, які цікавляться історією, концентруються на Дитинці, то у мене є певні сумніви з приводу того, що вони будуть активно відвідувати музей, який буде знаходитись досить далеко від історичного серця Чернігова. Але є і така думка, щоб навпаки, спробувати "розтягнути" туристів по місту замість того, щоб зосереджувати їх на одній або кількох головних локаціях. І у цьому також є своя логіка. Адже чим більше туристи будуть проводити часу у Чернігові - тим більше грошей вони будуть тут витрачати, що, безумовно, вигідно для міста. У будь-якому разі, якщо ми приймаємо рішення по перенесенню музею, то маємо це зробити до кінця листопада. А далі треба визначитись, що робити з будівлею поштової станції, - наголосив Владислав Атрошенко.   

Принагідно міський голова висловив свою думку про те, що колись у майбутньому навіть два інших музеї на Валу - Чернігівський обласний художній музей ім. Григорія Галагана та Чернігівський історичний музей ім. В. В. Тарновського - теж логічно було би передати на баланс міста, щоб вони ефективно працювали в комплексі з іншими закладами туристичної сфери Чернігова. Проте, поки фінансової можливості утримувати ці музеї нема, тому питання не є нагальними.

Інші ж підняті ним питання щодо Валу потребують рішень вже у найближчий термін, підкреслив міський голова.

    - Якщо ми все ж таки залишаємо музей Чернігова у будівлі поштової станції, то треба продумати питання якогось мінімального харчування для відвідувачів. Там не треба робити закладу громадського харчування, але можливість купити каву з булочкою туристам надати треба. Якщо музей Чернігова ми переносимо, то приміщення поштової станції має працювати таким чином, щоб воно підсилювало історичний потенціал Дитинця. Якщо не історичний музей, то там напрошується хостел або якийсь інший подібний заклад. Треба це питання серйозно опрацювати. А також творчо підійти до облаштування дитячої зони біля будівлі поштової станції. Концептуально напрямки руху я назвав, працюйте. І я б хотів, щоб кожен не замикався питаннях виключно свого сектору, нам разом треба згенерувати раціональні рішення. Які спочатку стануть проєктами, а потім будуть втілені, - підсумував Владислав Атрошенко.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради


Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини