Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:40:19

Презентація роману Олени Печорної "У затінку земної жінки"

20.10.2021   09:51Агенцiя

16 жовтня у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбулася довгоочікувана презентація книги Олени Печорної "У затінку земної жінки".

Олена Печорна – українська письменниця, член Національної спілки письменників України, лауреатка Міжнародної премії ім. О. Гончара та обласної – ім. М. Коцюбинського. Творчість пані Олени давно припала до душі українським читачам. Її попередні романи "Грішниця", "Кола на воді","Фортеця", "Химерниця" стали справжніми бестселерами.

  Роман "У затінку земної жінки" – про долю австрійки Франциски Францівни Пономаренко (дівоче прізвище Цайтлер). Ця жінка прожила нелегке життя: втрата дітей, втрата зв'язку з Батьківщиною, рідними. Але вона вистояла, навіть коли рятувала все село від німців, ризикуючи загубити сім'ю.

  На презентацію нового роману завітало чимало поважних гостей та людей, які так чи інакше наштовхнули авторку на написання твору, допомагали письменниці збирати матеріали до книги. А саме: Володимир Демиденко – засновник благодійного фонду ім. Франциски Цайтлер та розвитку територіальних громад; почесна голова ГО "Спілка жінок Чернігівщини" Ірина Дорожкіна; Наталія Хоменко, яка очолює історичний клуб "Пошук"; директор Горбівської школи Юрій Повжик; правнучка головної героїні Тетяна Смаль; шанувальники творчості Ольга Петренко, Михайло Сушко, Людмила Трикашна, Оксана Трикашна, Людмила Ковальчук; очільниця чернігівської Спілки письменників Олена Конечна.

  На початку заходу до присутніх звернулася директорка Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Володимира Короленка, модераторка заходу, Інна Аліференко, яка у своєму виступі розповіла про письменницю-землячку Олену Печорну, про те, що творчістю Олени захоплюються далеко за межами Чернігівщини і спілкуванню з нею завжди раді колеги з інших бібліотек України. А ще Інна Михайлівна звернула увагу на те, що презентація твору відбувається в межах проєкту "Відомі жінки Чернігівщини", який був презентований у бібліотеці ще в лютому поточного року.

  Цікаву презентацію продемонструвала вчителька української мови Чернігівської ЗОШ № 28, Ольга Петренко – землячка головної героїні. Пані Ольга поділилася теплими враженнями від прочитаного.
  Затамувавши подих, слухали гості розповідь самої Олени Сердюк-Печорної, яка розповіла про те, як виникла ідея написати роман, як збирався матеріал, які відчуття під час написання книги пережила сама авторка. .
  Справжньою родзинкою задушевної розмови став музичний виступ учениці ЗОШ № 28 Лізи Тимошенко, яка виконала пісню "Аve Maria" Франца Шуберта.
  Під час презентації прозвучало багато цікавих ідей стосовно подальшого вшанування пам'яті Франциски Цайтлер. Це і зйомки фільму, і написання п'єси, і відбудова церкви в Горбовому за сприяння австрійських нащадків.
  Наприкінці зустрічі директорка бібліотеки Інна Аліференко ще раз звернула увагу присутніх, що ця книга – бібліотерапія, яку варто читати і насолоджуватися майстерністю пера улюбленої всіма Олени Печорної.
  А Михайло Сушко подарував письменниці квіти, вирощені власними руками.
  І вже традиційно відбулись автограф-сесія та фотографування на згадку!

За додатковою інформацією звертатися:
Надія Заваліна, бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук,
тел. (0462) 67-61-97

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини