Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:49:54

У бібліотеці ім. М. Коцюбинського відбулося урочисте закриття проєкту «АртБліндаж»

25.09.2021   11:00Агенцiя

Соціально-мистецький проєкт «АртБліндаж» реалізувався громадською організацією ветеранів «Спілка 13 БТРО» спільно з Чернігівською міською комунальною Централізованою бібліотечною системою.

У приміщенні бібліотеки ім. М. Коцюбинського діяли виставка фоторобіт «Російсько-українська війна очима захисників» та експозиція мистецьких робіт ветеранів АТО та волонтерів.
Проєкт був покликаний привернути увагу до потреб ветеранів українсько-російської війни, а також залучити  ветеранів до активної громадської діяльності. Проєкт надав  можливість для творчої реалізації та психологічного відновлення учасників російсько-української війни.

За період функціонування виставки її відвідало понад 4 тисячі осіб, у тому числі з інших міст України: учні, студенти, письменники, науковці, громадські діячі, волонтери.
На важливості подібних проєктів наголосив секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, який завітав на закриття експозиції. Він також передав у подарунок бібліотеці книги від Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.

У рамках закриття проекту «АртБліндаж» відбулася презентація серії книг відомого військового історика Михайла Жирохова «Поле бою – Донбас». Кожне з чотирьох видань присвячено одній із знакових військових операцій українсько-російської війни: «Савур-могила», «Іловайська операція», «Дебальцівська операція», «Оборона Донецького аеропорту».

«На сьогоднішній день у нас дуже мало досліджень історії війни на Донбасі. Є великий пласт так званих окопних мемуарів, але вони не дають повної картини для розуміння тієї чи іншої операції»,  – зазначив Михайло Жирохов. Почавши збирати матеріали для своїх досліджень у 2014 – 2015 роках, історик спілкувався не лише з безпосередніми  учасниками бойових дій, а з представниками вищого військового командування, зокрема генералом Муженком. «Це було необхідно для розуміння для чого розроблялася та чи інша операція,  що планувалося досягти і чого досягли» , – говорить Михайло Жирохов. Презентовані книги серії «Поле бою – Донбас» автор передав у подарунок для бібліотеки.

Учасники мистецького проєкту, ветерани та волонтери, отримали грамоти, пам’ятні календарі від проєкту «АртБліндаж” із фотографіями експонатів та книги професора Сергія Леп’явка «Чернігів. Історія міста». Авторка та координатора проекту, директор Чернігівської міської ЦБС Людмила Зіневич отримала подяку від Міністерства у справах ветеранів.

Олена Терещенко, Чернігівська міська ЦБС
Фото: Кирило Руденок, Олена Куннова

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини