Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:17:37

У бібліотеці Короленка відбулася презентація книги віршів «Любов і вирій» Миколи Будлянського

25.09.2021   10:10Агенцiя

22 вересня у читальному залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка на черговому засіданні клубу «Краєзнавець» було презентовано книгу віршів «Любов і вирій» відомого поета, журналіста, краєзнавця, лауреата низки літературних та мистецьких премій Миколи Будлянського.

Пісня Ярослава Музики «Жоржина» на слова Миколи Будлянського у виконанні львів’янина, заслуженого артиста естрадного мистецтва України, лауреата Міжнародної премії авторської пісні імені Василя Симоненка Віктора Гембари, з якої розпочався захід, допомогла налаштуватися на чарівний та ніжний світ поезії нашого земляка, уродженця села Держанівка Носівського району.

Директорка бібліотеки Інна Аліференко привітала автора з виходом нової книги й зізналася, що є відданою прихильницею його поетичної творчості. Ну як же можна бути байдужим, коли йдеться про Маму!!!
З таємничим процесом народження віршів присутніх ознайомив поет, автор презентованої збірки Микола Будлянський і подарував ніжні образи прем’єрних поезій.

Усі ми знаємо, що написати книгу чи то оповідань, чи краєзнавчих нарисів, чи віршів – це половина справи, а от видати її… Тут без надійної, дружньої підтримки небайдужої людини аж ніяк не обійтися. І така людина є! Це науковець, підприємець, інвестор, уродженець села Орлівка донедавна Куликівського, а тепер Чернігівського району Володимир Хоменко. Саме він зініціював програму книговидання, за якою і побачила світ збірка «Любов і вирій». І не тільки вона одна… Говорячи про поетичну творчість пана Миколи, Володимир Хоменко не стримував емоцій. Він наголосив, що ліричні герої віршів Миколи Будлянського – мальовнича природа Чернігівщини, а також звичайні люди звичайного поліського села, їхні почуття та пристрасті.

У теплій, хвилюючій розмові про поезію Миколи Будлянського взяли участь голова Чернігівського обласного осередку Національної спілки письменників України Олена Конечна, бібліотекар науково-методичного відділу Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Анастасія Ширманова, пошановувачі творчості пана Миколи, освітяни з Куликівщини Любов Парандич, Лідія Носенко, Лариса Казимир. Звучали в залі й українські пісні, які заспівав молодий чернігівський музикант і композитор Віталій Левада.
У залі демонструвалася книжково-ілюстративна виставка «Де б не ходив, добра я зерна сію…»: творчість Миколи Будлянського», яку презентувала модератор заходу – завідувачка відділу краєзнавства Ірина Каганова.

За додатковою інформацією звертатися:
Текст – Ірина Каганова, завідувачка відділу краєзнавства,
Фото – Олена Попович, завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів, тел. (0462) 77-51-57
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини