Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:16:18

У Носівці відсвяткували 874-ту річницю та п’ятирічний ювілей створення Носівської територіальної громади

14.09.2021   10:47Агенцiя

Носівка відзначила свій іменинний день та ювілейний - п’ятиріччя з часу створення територіальної громади.

Святкування розпочалося з самого ранку масштабним ярмарком  товарів народно-ужиткового  мистецтва, промислових товарів, різноманітних смаколиків, працювали безпрограшні лотереї.
Надзвичайно видовишно й атмосферно розпочалися урочистості  відкриття свята: на постаменті  на перехресті у центрі міста воєвода Ніс вітав всіх учасників - делегації чотирьох старостинських округів нашої громади на чолі із старостами Олександром Гаврилком, Тетяною Бруй, Оксаною Рибаченко та Любов’ю Омельяненко, яких супроводжували танцювальні колективи Носівського міського будинку культури, Носівської школи мистецтв  та міської гімназії.

З вітальним словом до земляків звернувся міський голова Володимир Ігнатченко, побажавши всім жителям Носівки та територіальної громади здоров’я, благополуччя, миру і процвітання.

Гості також приготували подарунки: народний депутат України вручив Грамоту Верховної Ради України  генеральному директору Первинної медико-санітарної служби громади Олегу Гордіну, а також сертифікати керівникам первинної та вторинної ланки медицини громади Олегу Гордіну та Руслану Шульзі, керівнику відділу освіти сім’ї, молоді та спорту міської ради Наталії Тонконог  на реалізацію проектів поданих міською радою, на які передбачено фінансування  з державного бюджету на соціально-економічний   розвиток самоврядних територій. Також Ніжинська РДА нагородила колектив Носівської міської ради почесною Грамотою.

Святкування проходило на різних локаціях, були задіяні і дитячі хореографічні  колективи громади, і вокалісти, артисти міського будинку культури та  колективи художньої самодіяльності всіх старостинських округів.

Працювали розваги для дітей, які розташувалися по всіх берегах річки, торгівля смаколиками від підприємців.

Традиційно вже втретє змагалися всі бажаючі у майстерності з приготування гартаначки в рамках конкурсу «Гартаначка – улюблена страва носівчан» Цьогоріч  було десять учасників. У  трійку лідерів  увійшли Плосківський БК,(3місце), носівчанка Вікторія Малинко (2 місце) та Володьководівицький старостинський округ (1 місце). Призи за найкраще оформлення садиби  отримали також учасники клубу «Руно» та Козарський старостат.

Надзвичайно захопливим було силове шоу від богатирів з Чернігова.
Не менш цікаво змагалися і юні шахисти та шахматисти.

Справжньою «родзинкою» свята стала презентація закладами освіти тематичних  фотозон.  Особливо вразило всіх присутніх живе створення картини «Місто нашої мрії», яку малювали просто на площі студія художників у складі викладачів та вихованців навчальних закладів: міської гімназії Алли Кратко, міських шкіл №2 Тетяни Ляшенко та  №5 Марини Горбунової.

Ввечері на всіх чекав концерт та дискотека.

За інф. пресслужби Носівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.