Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:38:37

Сіверський інститут презентує фільм про Линовицьку громаду

17.08.2021   11:16Агенцiя

Чим відома Линовиця в Україні та Чернігівській області? Це – присвята до поеми Тараса Шевченка «Кавказ», літера «Л» знаменитої «Абетки» Г. Нарбута, єдиний діючий в Чернігівській області цукровий завод…

Саме про них та Линовицьку громаду в цілому розповідає відеофільм «Линовиця та довкілля: зміни що настають». Його підготував Сіверський інститут регіональних досліджень в рамках реалізації проєкту «Розробка та сприяння запровадженню політики охорони навколишнього середовища Линовицької громади».

В центрі уваги – ставлення жителів громади до свого довкілля з огляду на існуючі побутові та промислові проблеми, пов’язані з діяльністю цукрового заводу та агропромислових підприємств. Відповідно постає питання збереження виробничого потенціалу, мінімізації його шкідливого впливу на природу та створення сприятливих умов для розвитку туризму.  А це − два старовинні парки в самій Линовиці, каскад ставків, річка Удай та інші культурні і природні пам’ятки в навколишніх селах.

У фільмі показано, як громада може вирішувати подібні ребуси за допомогою розробки та запровадження власної політики охорони навколишнього середовища,  залучати експертів та проводити необхідні дослідження, стратегічну екологічну оцінку та чітко визначити екологічний напрямок у стратегії розвитку громади. І водночас – залучати своїх мешканців (особливо – молодь)  до прибирання території, догляду за парками та зеленими насадженнями, облаштування берегів водойм та місць відпочинку.

Продемонстровані зміни в громаді, висловлені думки експертів та представників Линовицької спільноти є прикладом для жителів  інших громад, які так само можуть та повинні турбуватися про свої навколишнє середовище, забезпечити баланс між своїми сьогоднішніми потребами та турботою про нащадків.

фільм доступний для перегляду за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=3xRQwbmOgg4

Проєкт «Розробка та сприяння запровадженню політики охорони навколишнього середовища Линовицької громади» здійснюється Сіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки Міжнародний фонд «Відродження» та European Union in Ukraine в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини