Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:58:41

За ініціативи муніципальної книгарні в Чернігові перевидана популярна ілюстрована "Історія міста"

05.06.2021   09:31Агенцiя

Нове доопрацьоване видання книги-бестселлера «Чернігів. Історія міста», яке з’явилося за ініціативи муніципальної книгарні «Будинок книги» та Чернігівської міської ради у співпраці з Українським культурним фондом*, презентував 3 червня в обласному історичному музеї автор – відомий чернігівський історик Сергій Леп’явко.

У книзі в сучасній та доступній формі подані найцікавіші факти про місто від зародження до сьогодення. Це вже друге перевидання цієї історичної праці, яка вперше вийшла друком ще у 2012 році.

За словами автора, нове видання вийшло доопрацьованим і доповненим, у ньому приблизно 20% іншого тексту. З 2012 року з’явилося багато нової інформації, були видані книжки з історії та з’явилися нові результати наукових досліджень – тому він доопрацьовував свою книгу.

До видання увійшло більше 1000 ілюстрацій – як історичних, так і сучасних.

Сергій Леп’явко на презентації розповів як працював над книгою.
- Я писав і старався, власне кажучи, думати про місто як про живу істоту з усіма проблемами, плюсами та мінусами, з усіма хворобами та досягненнями. Така цілісна історія мені здається найбільш правильною, - поділився він.

Участь у презентації взяв і секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, який подякував автору та всім, хто працював над виданням. Він вручив Сергієві Леп’явку Подяку від міського голови за вагомий особистий внесок у вивчення історії нашого міста і закликав писати про Чернігів більше.

Видання вийшло тиражем у 1000 примірників.

- Ця книга розповість містянам про самих себе, а гостям міста - про величну історію Чернігова. Про перші згадки, курган Чорна могила, князів та скарби, епідемії та війни. Яке було русло Десни та як виникали села поблизу міста, про Магдебурзьке право та історію спорудження казарм на Бойовій. Ви дізнаєтеся про те, як раніше йшли вулиці - наприклад, чому бібліотека Короленка зараз розташована боком до проспекту Миру. Про виробництво унікальних музичних інструментів та унікальну льотну школу, яка випустила відомих космонавтів. Все це ви знайдете на сторінках книги Сергія Лепявка "Чернігів. Історія міста", - звертається до майбутніх читачів книги директорка КП «Будинок книги» Тетяна Корма.

*Видання підготовлене та видане за підтримки Українського культурного фонду в рамках реалізації проєкту за Програмою "Культура в часи кризи: інституційна підтримка"

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини