Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:04:05

На Чернігівщині три проєкти культурної спадщини включені до програми "Велике будівництво" у сфері культури

20.05.2021   11:32Агенцiя

Міністерство культури та інформаційної політики України погодило ініційоване обладміністрацією фінансування у 2021 році масштабної реставрації трьох об'єктів палацово-паркового комплексу Качанівка.

Ці проєкти будуть профінансовані з державного бюджету за напрямком "Велика реставрація" в рамках програми Президента України "Велике будівництво".

- Реставрація Качанівки стартує з альтанки Глінки. Ще для двох качанівських об'єктів, самого палацу та водопровідної башти, Мінкульт цього року профінансує розроблення проєктної документації. Хотілося б якнайшвидше перейти до практичних реставраційних робіт качанівського палацу, але коли йдеться про таку складну унікальну споруду, етап розробки проєкту надзвичайно важливий. Спроби колишніх голів Чернігівської обласної державної адміністрації провести реставрацію цієї пам'ятки провалювалися саме через помилки в проєкті, - розповіла голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко.

Згідно з наказом Міністерства культури та інформаційної політики, на розробку проєктної документації реставрації палацу Качанівка передбачено 5,8 млн грн, на розробку проєктної документації водопровідної башти палацового комплексу Качанівка - 0,5 млн грн, на реставрацію альтанки Глінки - 5,96 млн грн.

Раніше стало відомо, що експертна рада при Міністерстві культури та інформаційної політики оголосила список проєктів, які увійшли до "Великої реставрації", в рейтинговому порядку. Це 109 об'єктів, розташованих у всій Україні, з них шість проєктів від Чернігівщини. Впродовж наступних трьох років їх планується відремонтувати, відреставрувати або законсервувати залежно від висновку проєктно-кошторисної документації.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини