Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:45:11

Розпочалася реалізація Програми поповнення фондів публічних бібліотек від Українського інституту книги

02.04.2021   12:53Агенцiя

30 березня працівниками Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка була проведена zoom-зустріч, до якої долучилися 55 представників бібліотек і очільників відділів культури територіальних громад.

Тема обговорення – початок реалізації Програми поповнення фондів публічних бібліотек – 2021, затвердженого наказом Міністерства культури України від 17 червня 2020 р. № 1906 та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29 липня 2020 р. за № 713/34996.
 
З вітальним словом до учасників зустрічі звернулася директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко, яка окреслила загальні тенденції співпраці бібліотек Чернігівської області з державною установою "Український інститут книги".
 
Заступником директора з питань внутрішньобібліотечної роботи та автоматизації бібліотечних процесів Лілією Дубовик були висвітлені питання критеріїв відбору бібліотечних закладів до Програми поповнення. Для отримання новинок від Українського інституту книги бібліотека має проводити активну діяльність з промоції книжок та популяризації читання; висвітлювати свою роботу на вебсайті або сторінці в соціальних мережах; своєчасно та прозоро оцінювати (визначати потреби) книжкової продукції; ефективно організувати доставку літератури; за запитом своєчасно надавати Інституту достовірну інформацію про отримання, книговидачу та проведення заходів із популяризації отриманих книг. Акцентувалася увага на тому, що 30% відібраних бібліотек мають бути для дітей, адже саме сприйняття читання в дитинстві має вирішальний вплив на частоту читання у дорослому віці.
 
Український інститут книги не потрібно сприймали як основне джерело поповнення фондів. Це краще представлення українських видань, які є на сучасному книжковому ринку. Але реалії є такими, що для багатьох бібліотек – це єдина можливість нових надходжень.   
Також був презентований проєкт Українського інституту книги "Каталог Книжки на ринку", що представляє актуальний каталог книжкових новинок в режимі реального часу, простий та зручний інструмент для видавців, бібліотекарів та книгорозповсюджувачів.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини