Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:16:54

Ніжин: перше засідання організаційного комітету з відзначення пам’ятних дат і ювілеїв в оновленому складі

29.12.2020   12:00Агенцiя

23 грудня 2020 року у малому залі відбулось засідання організаційного комітету з відзначення пам’ятних дат і ювілеїв в м. Ніжині. Засідання провів заступник міського голови, голова оргкомітету Смага С.С.

Традиційно, напередодні нового року, члени оргкомітету, серед яких  історики, науковці, краєзнавці та громадські діячі обговорили свої пропозиції щодо вшанування визначних дат у наступному – 2021 році.

Основою для визначення пам'ятних дат та ювілеїв у 2021 році став календар, який щорічно готується співробітниками Ніжинської ЦБС та інформація якого протягом року публікується у соціальних мережах з метою ознайомлення громади. Інформаційний макет «Календаря пам'ятних дат: 2021 рік» на засіданні презентувала Єкименко О.Є., директорка ЦБС.

Вирішено додати до плану пропозицію ректора НДУ імені Миколи Гоголя Самойленка О.Г. щодо святкування 200-річниці Грецької революції з встановленням пам'ятного знаку на честь братів Зосимів. Одним з пунктів вшанування грецької діаспори у 2021 році стане робота  з проведення ремонту церкви Св. Костянтина та Олени. Начальник управління культури і туризму Бассак Т.Ф. запропонувала провести зустріч з представниками єпархії з метою вирішення даного питання.

Значні заходи плануються  з нагоди 30 років із дня ухвалення Верховною Радою України Акта проголошення Незалежності України. Директор Ніжинської міськрайонної благодійної організації «Благодійний фонд «Ніжен» Шкурко М.П. запропонував встановлення тематичних біл-бордів та сіті-лайтів на честь даних  подій та борців за Незалежність України.

З ініціативи  завідувача  кафедри історії України історико-юридичного факультету НДУ імені Миколи Гоголя професора Луняка Є.М. було розглянуто  питання колишньої пам'ятки історії «Братська могила робітників міліції, які загинули в бою з махновцями у квітні 1921р.», що була знята з державного обліку. Члени організаційного комітету  підкреслили важливість  у 2021 році розпочати процедуру демонтажу об'єкта: пам'ятна надгробна скульптура має бути перенесена на одне з міських кладовищ, проведено ексгумаційні роботи та перезахоронення останків.

Також запланована робота з підготовки по відзначенню 400-річчя надання місту Магдебурського права (2025 р.) та 250-річчя видатного мореплавця Ю.Лисянського  (2023р.). З приводу останньої дати управління культури і туризму НМР прозвітувало про  роботу над українсько-британською грантовою програмою співпраці з метою вшанування видатного уродженця Ніжина.

За інформацією управління культури і туризму НМР

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини