Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:10:37

Готуємось до відкриття 95-го сезону

03.10.2020   09:58Агенцiя

Особливі умови, в яких наразі працюють усі культурно-мистецькі заклади країни, пов’язані з карантинними обмеженнями через поширення коронавірусної інфекції, певною мірою відбилися і на діяльності Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Попри ці негативні впливи творчий склад театру напружено готується до роботи протягом 95-го театрального сезону, відкриття якого має відбутися 08 жовтня 2020 року.

Підтримуючи традицію шевченківців відкривати сезон прем’єрною виставою за творами вітчизняних авторів, у цей день чернігівському глядачеві буде запропоновано український фарс «Приборкання норовливого» за п’єсою Ярослава Стельмаха «Кохання у стилі бароко» у постановці художнього керівника театру, заслуженого артиста України Андрія Бакірова.

Наступною прем’єрою, анонсованою у жовтневій репертуарній афіші, стане вистава «Саронська квітка, або Інша сторона гріха», поставлена молодим режисером Денисом Федєшовим за творами Лесі Українки «На полі крові» і «Йоганна, жінка Хусова», показ якої заплановано на 21 жовтня 2020 року.

І, безумовно, головною подією цьогорічної театральної осені буде проведення XXVII-го Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі» (#SlovFest), який відбуватиметься протягом 26-31 жовтня. На жаль, фестивальна програма з відомих причин буде скороченою, в ній відсутні творчі роботи традиційних учасників фестивалю з Білорусі і Польщі. Але участь у фестивалі колективів трьох національних театрів України – Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г. Шевченка, Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки – робить її цікавою і привабною для справжніх шанувальників високого театрального мистецтва.

Тож запрошуємо шановних чернігівців і гостей міста відвідати вистави нашого театру, анонсовані на жовтень поточного року, та бажаємо нових приємних зустрічей протягом 95-го театрального сезону.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини