Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:48:33

Неприборкані пристрасті в Чернігівському облмуздрамтеатрі ім. Т.Г.Шевченка

31.08.2020   08:36Агенцiя

Невидимий, але чудово відчутний магнетизм неприборканих пристрастей вирував цього вечора на чернігівській сцені і невпинними хвилями перекочувався в театральну залу, захоплюючи глядачів стрімкою динамікою сценічного дійства, веселим настроєм.

Це в чернігівському академічному презентували нову прем’єру – український фарс «Приборкання норовливого», поставлений за п’єсою знаного українського драматурга Ярослава Стельмаха художнім керівником театру, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим.

Події вистави відбуваються у родовому маєтку графа (арт. Євген Бондар), де він безтурботно проводить час зі своїми друзями Кущем (арт. Едуард Брагіда) і Шумицьким (арт. Борис Великий). Отримавши звістку про несподіваний приїзд визначеної за заповітом батьків нареченої, він за допомогою вправного слуги Степана (арт. Дмитро Літашов) намагається спонукати її саму відмовитися від весілля. Переодягнувшись, граф видає себе за псаря, а свого псаря Онисима (арт. Микола Лемешко) представляє у подобі графа. Проте, юна графиня Оляна (арт. Катерина Ткачук), дізнавшись від спритної служниці Ярисі (арт. Світлана Сурай) про підступну гру свого нареченого, вирішує протиставити власну гру та й подивитися: «Чиє буде зверху?»

Кумедна історія про графа-гультіпаку, налаштованого холостякувати довіку в оточенні нерозлучних друзів і вірних слуг, та його обрану батьками наречену і її вигадливу служницю у сценічному втіленні творчого ансамблю шевченківців перетворюється на яскравий калейдоскоп несподіваних ситуацій. Незчисленні режисерські знахідки приковують увагу глядача то до промовистих мізансцен чи циркових трюків, то двозначних жестів чи провокативних реплік акторів, які щоразу викликають жваву реакцію глядацької аудиторії. Великого значення має музичне оздоблення вистави, завдяки якому задається чіткий темпоритм усього сценічного дійства, отримують характерного забарвлення образні портрети героїв, звучним відгуком литавр наголошуються акценти в діалогах персонажів. На окрему увагу заслуговує ідея костюмного ряду до спектаклю, вирішена у контрастних чорно-біло-червоних кольорах, що створює, водночас, і насичений національний колорит, і осучаснене сприйняття сценічних образів героїв вистави.

Після завершення вистави глядачі, захоплені неприборканими пристрастями виконавців, бурхливими оплесками, стоячи, дякували артистам за яскраве сценічне дійство та подарований чудовий настрій. Вдячна глядацька аудиторія також щиро вітала з успішною прем’єрою запрошеного на сцену режисера-постановника Андрія Бакірова.

Приєднуючись до глядацьких вітань, побажаємо новим творчим роботам шевченківців тривалого сценічного життя, а шанувальників театрального мистецтва запрошуємо на наступні прем’єрні покази, що відбудуться в Чернігівському облмуздрамтеатрі ім. Т.Г.Шевченка протягом вересня-грудня поточного року.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини