Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:03:55

Духовий оркестр філармонійного центру - у “XVIII Європараді духових оркестрів у Центрі Європи”

13.07.2020   14:09Агенцiя

Вірус COVID-19 вніс суттєві корективи у повсякденний спосіб життя як окремих людей, так і цілих колективів. Не став виключенням і Духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру (художній керівник та головний диригент - заслужений діяч мистецтв України Анатолій Ткачук).

Участь музикантів у фестивалі “XVIII Європарад духових оркестрів у Центрі Європи”, що традиційно проходить у польському місті Суховоля, планувався давно. Оркестр ретельно до нього готувався і репетирував спеціальну показову програму. Однак, всі плани змінила епідемія і обмежувальні карантинні заходи. Вже скоро стало зрозумілим, що проведення фестивалю під великим питанням. Принаймні - що стосується участі в ньому іноземних гостей. Проте, господарі заходу з цим не хотіли миритися. Вони вирішили не відкликати запрошення для іноземців і запропонували їм виступити у дійстві дистанційно за допомогою онлайн-зв’язку.

“Це був новий і незвичний для нашого колективу досвід, - розповідає художній керівник та головний диригент Духового оркестру Анатолій Ткачук. - Є багато технічних та організаційних тонкощів, які потрібно було врахувати, щоб гідно виступити. Але загалом все відбулося добре”.

“XVIII Європарад духових оркестрів у Центрі Європи” проходив 11 - 12 липня 2020 року у невеличкому польському містечку Суховоля, що в Підляському воєводстві. У перший фестивальний день відбулася пряма трансляція з міського парку Суховолі, де виступали місцеві колективи. Глядачі, які слідкували за дійством дистанційно через онлайн-мовлення в соціальних мережах, переглянули ретроспективний показ фрагментів з минулорічних фестивалів, стали свідками онлайн-включень з керівниками духових оркестрів та подивилися зведений виступ всіх учасників фестивалю. У спільному виконанні оркестрів прозвучала композиція “Ума Турман” (автори - Андрій Гурлів та Йозеф Трогман).

Наступного дня, з обіду - щогодини, у соціальних мережах польські друзі транслювали записи виступів колективів, які вони отримали завчасно. Таким чином, для любителів духової музики виступили:
- Зразковий оркестр музичної школи м. Поріччя (Гродненский район, Республіка Білорусь). Диригент - Валерій Сак.
- Духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Диригент - Анатолій Ткачук.
- Оркестр духових інструментів та ударних "Юнга", м. Новоросійськ (Росія). Диригент - Павло Мараров.
- Духовий оркестр OSP. м. Ґробля (Польща). Диригент - Єжи Чацко.
- Група випускників духового оркестру м. Суховоли.
- Молодіжний духовий оркестр м. Суховоли. Диригент - Ярослав Щебер.

Під час онлайн-трансляції чернігівські музиканти продемонстрували глядачам
запис виконання твору Євгена Філіпова "Українські візерунки".

З відео-звітом (записом онлайн-трансляції) "XVIII Європараду духових оркестрів у Центрі Європи" можна ознайомитися за посиланнями у соціальних мережах:
https://www.youtube.com/channel/UCc1XNoZZiBR070zSr8eD82w/
та у https://www.facebook.com/luksgoksitsuchowola/

Прес-центр обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.