Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:39:44

“Герої не вмирають! Україна пам’ятає”

21.02.2020   18:52Агенцiя

Всесвітньо відомий оперний співак, соліст Паризької національної опери, Герой України Василь Сліпак, рятуючи побратимів, загинув від кулі снайпера 29 червня 2016 року поблизу Луганського на Донеччині. 20 лютого 2017 року указом Президента України йому було присвоєно звання “Герой України” (посмертно).

Творче патріотичне об’єднання “Музичний батальйон”, яке згуртувало артистів, що мистецьким словом намагаються сформувати у громадськості почуття патріотизму та поваги до воїнів, втілює проєкти із встановлення на Андріївському узвозі в Києві пам’ятника Героєві, а також створення мистецького скверу імені Василя Сліпака.

За підтримки Чернігівської облдержадміністрації у третю річницю присвоєння співакові звання Героя України, 20 лютого 2020 року, народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, соліст обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм Василь Нечепа і Національний академічний оркестр народних інструментів України (художній керівник та головний диригент - народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Віктор Гуцал, диригент — Іван Корінь) з виступу на сцені філармонійного центру розпочали всеукраїнський маратон “Герої не вмирають! Україна пам’ятає” до Дня Героїв Небесної Сотні та пам’яті Героя України Василя Сліпака.

Турне символічно стартувало саме у цей день, адже мета мистецького проекту — виховання у суспільстві поваги до людей, які виборювали і виборюють право українського народу на свободу.

Перед початком концерту у фойє філармонійного центру були розгорнуті виставки, присвячені Василеві Сліпаку та Героям російсько-української війни.

Під час акції, яку провели Інна Василенко і Дмитро Обєдніков, до учасників проєкту зі словами підтримки звернулися, зокрема, заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, голова правління об’єднання “Музичний батальйон” Валерій Суботін. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять усіх загиблих захисників України. Присутнім продемонстрували фотографії 196 загиблих бійців з Чернігівщини. Пам’ять Героїв вшанували хвилиною мовчання.

У концерті прозвучали українські народні пісні, класичні твори, патріотичні пісні вітчизняних авторів у виконанні Василя Нечепи, солістів  Національного академічного оркестру народних інструментів України, а також артистів Академічного камерного хору ім. Д.Бортнянського (художній керівник та головний диригент — Іван Богданов), для яких близька творчість Василя Сліпака. Так, влітку минулого року камерний хор став учасником ІІІ Відкритого міжнародного музичного маратону “Тиха музика для роздумів”, який проходив за ініціативи благочинної організації “Фундація Василя Сліпака” і був присвячений вшануванню його пам’яті.

Завершився перший концерт всеукраїнського маратону “Молитвою за Україну” Миколи Лисенка та Олександра Кониського — духовним гімном нашої держави.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини